Ο λαός μπορεί με την ψήφο του να κάνει μια νέα αρχή.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.


Προσκλητήριο πανστρατιάς για να μη μείνουν στα μισά του δρόμου όσοι σκέφτονται να κάνουν το βήμα  απεγκλωβισμού από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας. «Όλοι στη μάχη, όλοι στη δράση, για να φτάσει το ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” πλατιά στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στη νεολαία, στους μικρομεσαίους βιοτέχνες, εμπόρους, αγρότες. Ο λαός μπορεί με την ψήφο του να κάνει μια νέα αρχή για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων.

Η Κεντρική Επιτροπή καλεί τους φίλους και τις φίλες του Κόμματος και της ΚΝΕ, όλους όσοι αντιλαμβάνονται την εξαιρετικά μεγάλη σημασία που έχει σήμερα για το παρόν και το μέλλον του λαού μας, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, η εκλογική ενίσχυση στις 7 του Νοέμβρη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που στηρίζει το ΚΚΕ, να διαμορφώσουν μαζί με τις δυνάμεις του Κόμματος μια πανστρατιά, ώστε το κάλεσμα του Κόμματος και τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” να φτάσουν πλατιά στο λαό. Με τη δράση, με το λόγο και τα επιχειρήματά μας να βοηθήσουμε να μη μείνουν στα μισά του δρόμου όλοι αυτοί που σκέφτονται αυτή τη φορά να κάνουν το βήμα απεγκλωβισμού από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Μπορούμε να σαρώσουμε και να ανατρέψουμε τα εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα της κυβέρνησης, τα αναχώματα που στήνουν οι μηχανισμοί του συστήματος, για να εμποδίσουν την  αποφασιστική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και την ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο, κανένα νέο να πέσει στην παγίδα της αποχής. Να σταλεί μήνυμα και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που τα βλέμματά τους είναι στραμμένα στην αγωνιζόμενη Ελλάδα, ότι ο ελληνικός λαός δε συναινεί στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Είναι αποφασισμένος να την αντιπαλέψει, να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

Η Κεντρική Επιτροπή καλεί όλες τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να οργανώσουν με ενθουσιασμό καθημερινά, και ιδιαίτερα την Κυριακή 31 Οκτώβρη, μεγάλη πανεξόρμηση με τον “Κυριακάτικο Ριζοσπάστη”, με τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και τα κουπόνια της Οικονομικής Εξόρμησης, με στόχο να μην υπάρξει εργατική και λαϊκή γειτονιά και συνοικία, χωριό και κωμόπολη που δε θα φτάσει το κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, κάλεσμα λαϊκής αντεπίθεσης. Από αυτή την κρίσιμη μάχη των εκλογών μπορεί να βγει ισχυρή η ελπίδα, η προοπτική της λαϊκής συμμαχίας, για να αποκρούσουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί το λαό και όχι τα μονοπώλια. Με την υπερψήφιση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, την ενίσχυση του ΚΚΕ, μπορούμε να αλλάξουμε το κλίμα, να νικήσουμε τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμη και το δίκιο του για την προοπτική του, την εξουσία του».
ΑΘΗΝΑ 27/10/2010
Η ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ