ΠΑΛΛΑϊΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 7.30 το βράδυ

στην πλατεία Σαπφούς

Δεν έχουμε να πληρώσουμε

δε θέλουμε να πληρώσουμε

Η σπίθα άναψε με την πρώτη σύσκεψη που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο και στην οποία ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων, Συλλόγων και απλοί εργαζόμενοι.

Πρώτη φορά στη σύσκεψη αυτή ένωσαν την αγωνία και τη δύναμή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ιδιωτικό με το δημόσιο τομέα.

Η απόφαση ομόφωνη. Να καλέσουν τις Διοικήσεις των Σωματείων τους και Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων για να πάρουν αποφάσεις ενάντια στην πληρωμή των χαρατσιών που βάλουν κάθε εργαζόμενο και τις οικογένειές τους όπου και αν αυτοί εργάζονται.

Η δύναμη βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης

Η σπίθα σιγά σιγά γίνεται φλόγα.

Μέρα με τη μέρα χτίζεται ένα πλατύ κίνημα άρνησης και ανυπακοής στα χαράτσια. Δημιουργείται μια δυναμική, που τραβάει στη συμμετοχή και στη δράση πλατιά τμήματα εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων ΕΒΕ, ανέργων, συνταξιούχων, που βογγάνε κάτω από το αβάσταχτο βάρος της απροκάλυπτης φοροληστείας.

2η Σύσκεψη φορέων στο Εργατικό Κέντρο.

Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη, η 2η σύσκεψη που κάλεσε η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου..

Οι φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διοίκησης του ΠΕΚ ήταν:

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ Λέσβου, Ομοσπονδία Επαγγελματο-βιοτεχνών, Διοικήσεις Σωματείων που ανήκουν στο ΠΕΚ, Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Αιγαίου, Σύλλογος Γιατρών Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Αγροτικός Σύλλογος Μανταμάδου, Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας, Σύνδεσμος Ταξί Βορείου Αιγαίου, Σωματείο Συνταξιούχων του ΝΑΤ και του ΙΚΑ, Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)

Μήνυμα συμμετοχής έστειλαν ο Εμπορικός και ο Αγροτικός Σύλλογος Αγιάσου.

Οι ομιλητές που πήραν το λόγο, συμφώνησαν πως οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι αγρότες, δεν έχουν να πληρώσουν και δε θέλουν να πληρώσουν.

«Να τους γυρίσουμε το λογαριασμό πίσω.

Αρνούμαστε τα χαράτσια.

Αρνούμαστε την πολιτική που καταστρέφει τη ζωή τη δική μας και

των παιδιών μας».

Και κατέληξαν σε κοινή ανακοίνωση που καλεί σε Παλλαϊκό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη, 7:30 μ.μ στην πλατεία Σαπφούς. Ακόμα αποφάσισαν

την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη το απόγευμα και την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη (ημέρα του Συλλαλητηρίου) πρωί και απόγευμα να υπάρχει τραπεζάκι στην πλατεία Σαπφούς που θα μαζεύονται τα ειδοποιητήρια της εφορίας για το φορο-χαράτσι.

Ψηφίσματα και ανακοινώσεις άρνησης πληρωμής των χαρατσιών έστειλαν οι παρακάτω φορείς:

  1. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λέσβου: παραδίδουμε τα χαράτσια στο σωματείο μας.
  2. Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων Λέσβου: Σας καλούμε οργανωμένα να αρνηθούμε να πληρώσουμε τα χαράτσια.
  3. Σωματείο Επισιτισμού- Τουρισμού Λέσβου: Η οργανωμένη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών γίνεται καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για όλους.
  4. Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Λέσβου: επιστρέφουμε το λογαριασμό στο υπουργείο οικονομικών.
  5. Γενική συνέλευση εργαζομένων Βοστάνειου και Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου: δεν πληρώνουμε τα χαράτσια!
  6. Ένωση Εμπόρων Επαγγελματοβιοτεχνων Αγιάσου ΕΡΜΗΣ: επιστρέφουμε τα χαράτσια στην εφορία.
  7. Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου: «αρνούμαστε να πληρώσουμε τα βάρβαρα χαράτσια γιατί πλέον δεν μπορούμε»!!!