ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής

στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Ανακοίνωση για την πανελλαδική απεργία

ΟΛΟΙ ΤΗΝ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΟΥ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ

10.30 το πρωί ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

 

«Εργαζόμενοι-ες, νέοι –ες,  άνεργοι,

Ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας θα είναι ο δυσκολότερος, ο πιο βαρύς των τελευταίων 50-60 χρόνων. 

Η ανεργία, τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η ακρίβεια στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης στα τρόφιμα, το πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι αυξήσεις που ετοιμάζονται στη ΔΕΗ, στα Δημοτικά τέλη, στο νερό και σε όλα τα είδη διατροφής, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες και αγρότες. Μαζικά στέλνουν το λαό μας στην εξαθλίωση.

 Πριν δούμε παιδιά πεινασμένα, αρρώστους να καταλήγουν στο μοιραίο, γιατί δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και γενικά ανθρώπους εξαθλιωμένους, την ίδια μας την οικογένεια στο δρόμο, πρέπει να αντιδράσουμε.  

Την 1 Δεκέμβρη κανείς να μην πάει στη δουλειά, να νεκρώσουν τα εργοτάξια, τα γραφεία, τα μαγαζιά, να μη δουλέψει μηχανή. Σε κάθε χώρο δουλειάς να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην κλιμάκωση του αγώνα.

Η απεργία αυτή δεν είναι μια ακόμη απεργία, αλλά απεργία συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης απέναντι στον πόλεμο που έχει κηρύξει η πλουτοκρατία και οι σύμμαχοί της στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ο νέος προϋπολογισμός που σφαγιάζει το λαό, εντάσσεται στην ίδια επίθεση.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο μπροστά στην απεργία, καλεί την εργατική τάξη του νόμου μας μαζί με τα αλλά λαϊκά στρώματα να αγωνιστεί για:

Να δυναμώσει παντού η αλληλεγγύη ανάμεσα στην εργατική τάξη.

Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Οχι στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί νόμοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.

Να γενικευτεί το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια. Να μην πατήσει πόδι στις γειτονιές συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα. Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια.

Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να ισοπεδώσουν τις συντάξεις. Να μην πληρωθούν οι δανειστές, να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις.

Κανένας άνεργος χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία.

Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.

Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Αφορολόγητο όριο 40.000 ευρώ για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Οχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια».

 

Στην απεργία την 1η Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καλούν επίσης:

Η Τοπική Γραμματεία Εκπαιδευτικών Λέσβου του ΠΑΜΕ

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Λέσβου

Το Συνδικάτο Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων Λέσβου