ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο ΕΟΠΥΥ είναι φορέας υλοποίησης

της πολιτικής των περικοπών για όλους

τους άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους

Συζήτηση για το νέο Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)

έγινε στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου.

Στη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ που δημιούργησε «η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ» έγινε «με σκοπό να αποτελέσει το φορέα υλοποίησης της πολιτικής των περικοπών για όλους τους άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους από την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους συνταξιούχους».


Καταγγέλλει ότι «όσο ο ΕΟΠΥΥ ενισχύει τη λειτουργία του, τόσο περισσότερο οι ασθενείς, οι χρόνιοι πάσχοντες θα έρχονται αντιμέτωποι με τις δραστικές περικοπές στην παροχή υπηρεσιών Υγείας, εργαστηριακών και ιατρικών εξετάσεων, φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, επιδομάτων κ.λπ., με αύξηση της συμμετοχής τους στις πληρωμές γι’ αυτές τις υπηρεσίες είτε στο εμπορευματοποιημένο δημόσιο είτε στον άμεσα επιχειρηματικό ιδιωτικό τομέα».
Ακόμα καταγγέλλει τη στάση των αιρετών του νησιού μας, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακούς Σύμβουλους, και τους διορισμένους κυβερνητικούς «τοποτηρητές» στο χώρο της Υγείας, γιατί «εξαγγέλλουν έργα και αναδιατάξεις στο χώρο του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης, που είτε έτσι είτε αλλιώς για μια μεγάλη μερίδα του Λαού, έχει γίνει απαγορευτική η πρόσβαση στις ήδη υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και σε μηχανικό εξοπλισμό».
Και επισημαίνει ότι «δεν πρέπει να παραπλανιέται και να αποπροσανατολίζεται κανένας εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενος ΕΒΕ, αγρότης, άνεργος, συνταξιούχος, που βιώνει σήμερα αυτή την κατάσταση, ό,τι μπορεί να δει κάποια βελτίωση στις παροχές υγείας με τα μέτρα που εξαγγέλλονται.
Όλα αυτά είναι προσπάθειες εντυπωσιασμού και παραπλάνησης των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και αγροτών, των ανέργων και των συνταξιούχων, ώστε να περάσουν και να εδραιώσουν τον ΕΟΠΥΥ, που με κάθε τρόπο στηρίζουν όλοι αυτοί που σήμερα θυμήθηκαν να κάνουν αυτές τις εξαγγελίες».
Και καλεί τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, αγρότες, ανέργους και συνταξιούχους, να παλέψουν για:
– Να διεκδικήσουν πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Να πληρωθούν τα χρωστούμενα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς και μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους να μην καταβάλλουν ΦΠΑ και φόρο.

-Να καταργηθούν για όλους οι εισφορές, οι πληρωμές και οι συμμετοχές για υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας, για φάρμακα.

-Να αναπτυχθούν κρατικά Κέντρα Υγείας σε κάθε πόλη και Δήμο που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, να μην καταργηθεί καμία κρατική μονάδα Υγείας, καθώς και του ΙΚΑ. Τα Πολυιατρεία του ΙΚΑ να μετατραπούν σε κρατικά Κέντρα Υγείας.

-Να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα – Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυιατρεία – οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και φαρμακοποιοί με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Με 6ωρο – 5ήμερο – 30ωρο, ένταξη στα ΒΑΕ, μία εφημερία τη βδομάδα και άδεια ανάπαυσης την επόμενη ημέρα. Με μισθό 2.200 ευρώ μεικτά στους πρωτοδιοριζόμενους ειδικευμένους και με προσαύξηση αναλόγως της προϋπηρεσίας των αυτοαπασχολούμενων και κατώτατη σύνταξη 1.760 ευρώ.
Αφορολόγητο εισόδημα 40.000 ευρώ για το ζευγάρι και επιπλέον 5.000 για κάθε παιδί και κατάργηση όλων των χαρατσιών.

Το ζήτημα του ΕΟΠΥΥ ζητά από τον Πρόεδρο του Περιφ. Συμβουλίου Β. Αγαίου να φέρει προς συζήτηση, στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου Στρατής Κόρακας, γιατί, όπως λέει στην επιστολή του, θεωρεί ότι πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό θέμα και για τους κατοίκους της Περιφέρειάς μας.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Τμήμα ενημέρωσης ζητημάτων που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις κ.λ.π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ανακοινώνει σε όλους τους εργαζόμενους, τα Συνδικάτα ότι η ομάδα που δημιουργήθηκε από συνδικαλιστικά στελέχη και νομικούς, για την ενημέρωση των ζητημάτων που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις κλπ, θα βρίσκεται στα Γραφεία του ΠΑΜΕ(Αγίας Φιλοθέης 5β Πλατεία Μητρόπολης) κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 6-8 το απόγευμα.
Μπορούν να έρχονται σε επαφή όσοι ενδιαφέρονται, εργαζόμενοι και συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλες τις περιοχές της χώρας.
Τηλ. 210 3301842, 210 3301847, 210 3833786.