Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση

της ΚΟ Λέσβου του ΚΚΕ

Με στόχο να ανοίξει πλατιά στο λαό η συζήτηση για τις αιτίες της οικονομικής κρίσης και να προβληθεί η πρόταση του ΚΚΕ για φιλολαϊκή διέξοδο, η ΚΟ Λέσβου του ΚΚΕ εξορμά με ανακοινώσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις στις συνοικίες και στα χωριά του νησιού μας.

«Αποτελεί κομβική στιγμή στην κλιμάκωση της πολιτικής δράσης του Κόμματος, που θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής πάλης όχι μόνο την αντιμετώπιση των συνεπειών που έχει για το λαό το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά προπάντων το ζήτημα της εξουσίας, το οποίο αντικειμενικά θέτει η σαπίλα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, τα αδιέξοδα και οι αντιθέσεις του, που γίνονται πιο ορατά σε συνθήκες κρίσης. Οι υλικές προϋποθέσεις για το πέρασμα στο σοσιαλισμό έχουν παραωριμάσει. Η ίδια η κρίση και η καταστροφή του λαού δείχνουν πως ο καπιταλισμός είναι ξεπερασμένος. Ετσι η πάλη του ΚΚΕ επικεντρώνεται στην προετοιμασία της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, έχοντας ως οδηγό, την πείρα από την καταστροφή που τους οδηγεί η αστική πολιτική και οι καπιταλιστές, να την μπολιάσουν με την πολιτική διεξόδου σε όφελός τους που σημαίνει κατάργηση των καπιταλιστών και της ιδιοκτησίας τους. Ο λαός, λοιπόν, πρέπει να μετρήσει το μπόι του, να αντεπιτεθεί και να νικήσει κατά κράτος τους αστούς και την εξουσία τους» είπε σε δήλωσή του στο Νέο Εμπρός ο γραμματέας της ΝΕ Παρασκευάς Γεωργούλας.

Παρακάτω στη δήλωσή του τονίζει με έμφαση. «Σε πείσμα της κυρίαρχης προπαγάνδας, που επιδιώκει να κλείσει το λαό «στο καβούκι του» και να επιβάλει με την ανοχή του νέες, βαριές θυσίες, το ΚΚΕ δεν κάνει ρούπι πίσω από την αταλάντευτη γραμμή υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων. Παραμένει στην πρωτοπορία για την οργάνωση της λαϊκής πάλης, για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και το σάλπισμα της λαϊκής αντεπίθεσης, με στόχους ρήξης και ανατροπής, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στην εξουσία και την οικονομία. Με όπλο τις επεξεργασίες και τις θέσεις του ΚΚΕ, για τις εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού, που αναδεικνύουν το ρεαλισμό και την αναγκαιότητα της λαϊκής οικονομίας οι Οργανώσεις του ΚΚΕ ρίχνονται αυτό το διάστημα σχεδιασμένα και με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη της πανελλαδικής πολιτικής εξόρμησης, με συσκέψεις, συζητήσεις ώστε κάθε νέα εργατική, λαϊκή, νεανική συνείδηση να κερδίζεται σε κατεύθυνση ρήξης με την πολιτική των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ απευθύνεται πλατιά στους εργατοϋπάλληλους και τα λαϊκά στρώματα, βαθαίνει τη συζήτηση για τις αιτίες της οικονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις που έχει για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα η προσπάθεια των κομμάτων της πλουτοκρατίας να τη διαχειριστούν υπέρ της. Ανοίγει την κουβέντα για τις εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες, που συντρίβονται στη μέγκενη της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και στο κυνήγι του κέρδους των ιδιωτών, την ώρα που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ευημερία του λαού, κάτω από τη διεύθυνση και οργάνωση της παραγωγής από μια λαϊκή εξουσία.

Το ΚΚΕ δεν εγκαταλείπει το πεδίο της καθημερινής πάλης για να αποκρουστούν τα χειρότερα που φέρνουν το κεφάλαιο και τα κόμματά του με μέτρα εντός και εκτός μνημονίου. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι το πρώτο κόμμα που μίλησε για πόλεμο με την πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της, όταν άλλα κόμματα καλούσαν σε συναίνεση, αναμονή ή ανοχή. Το ΚΚΕ ανέδειξε την ανάγκη αυτός ο πόλεμος να αποκτήσει κάστρα και οχυρά για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στα εργοστάσια, τις εργατογειτονιές, τις σχολές, την πόλη και την ύπαιθρο, με στόχο να βρει ισχυρά εμπόδια η ταξική πολιτική, που οξύνει την επιθετικότητά της σε συνθήκες κρίσης.

Να φτάσουμε παντού!

Αυτή η ανασύνταξη δε θα έρθει αυθόρμητα, αλλά μέσα από τη συνειδητή δράση των κομμουνιστών. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην κοινωνία και στο πολιτικό επίπεδο αποτελεί προϋπόθεση για να διαμορφωθεί ισχυρή συμμαχία με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Προϋπόθεση για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για τον απεγκλωβισμό λαϊκών συνειδήσεων και το κέρδισμά τους στην πάλη για να πάρει ο λαός στα χέρια του την εξουσία. Προϋπόθεση είναι ακόμα οι ολοκληρωμένες προτάσεις του ΚΚΕ να φτάσουν στο λαό, να συζητηθούν πλατιά, να αποτελέσουν το ελατήριο που θα τραβήξει εργατικές και λαϊκές δυνάμεις σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται δουλειά άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι. Χρειάζεται όλα τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλοι οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος να ριχτούν με αποφασιστικότητα στη δράση, να αναλάβουν και να εκπονήσουν συγκεκριμένο σχέδιο με εξορμήσεις, συσκέψεις, συζητήσεις. Να ανοιχτούν σε νέους χώρους, σε όλους τους τόπους δουλειάς, στους χώρους εκπαίδευσης, στις εργατογειτονιές και τα χωριά, να προβάλλουν ολοκληρωμένα το αγωνιστικό σάλπισμα του ΚΚΕ σε πολύ περισσότερους ανθρώπους του μόχθου.

Οι σημερινές συνθήκες, η καπιταλιστική κρίση και η ένταση της επίθεσης της πλουτοκρατίας στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα επιβάλλουν την άμεση, αποφασιστική, πλατιά και αποτελεσματική προβολή της διεξόδου υπέρ του λαού που προτείνει το ΚΚΕ. Τώρα, που αποκαλύπτονται τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, είναι η ώρα να αναλάβει το εργατικό και λαϊκό κίνημα δράση, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Δε σηκώνει καμία αναμονή, καμία επανάπαυση και καθυστέρηση στην κλιμάκωση της πολιτικής παρέμβασης των κομμουνιστών για να κερδηθούν νέες δυνάμεις στη λαϊκή συμμαχία για την αντεπίθεση μέχρι την τελική νίκη».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ:

  • Τετάρτη 29 Φλεβάρη 2012 η Κατερίνα Μαραγκουδάκη μέλος του Γραφείου της ΝΕ Λέσβου θα περιοδεύσει στα χωριά Φίλια και Σκαλοχώρι και στις 7 μ.μ. θα μιλήσει στην Ανεμώτια.
  • Παρασκευή 2 Μάρτη 2012 ο Γιώργος Ντουνούσης στέλεχος της ΚΟ Λέσβου θα μιλήσει στην Κάπη στις 7 μ.μ. στο καφενείο του «Βουντρή».
  • Σάββατο 3 Μάρτη 2012 ο Διονύσης Καράτζαλος μέλος της ΝΕ Λέσβου θα μιλήσει στο καφενείο της Βατούσας.
  • Δευτέρα 12 Μάρτη 2012 στο εστιατόριο «Μαριάνα» στην Πέτρα θα μιλήσει ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης.