Εκδηλώσεις του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου για την απεργία της Πρωτομαγιάς. Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση, Δευτέρα 1η Μάη, 11.00πμ στην πλατεία Σαπφούς.

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του ‘36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, την 1η Μάη του ‘44, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, που έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Αντλούμε δύναμη από την ιστορική πείρα, οργανώνοντας τους σύγχρονους αγώνες της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, στα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια κ.λπ. ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό να γυρίσουν την πλάτη στην κοινή προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων να υποτάξουν τον λαό στον «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Να απομονώσουν αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνει, το μίσος σε βάρος πρωτοπόρων εργατών, κομμουνιστών, των προσφύγων – θυμάτων του πολέμου.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις. Ενάντια στη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς τους σχεδιασμούς, στις αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων εκτός συνόρων, για την απομάκρυνση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους δεν αποδέχονται τη σημερινή κατάσταση, δεν υποκύπτουν στη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό. Τους καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να αναγεννηθεί το εργατικό κίνημα, να συγκροτηθεί μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία ενάντια στον καπιταλισμό και τα μονοπώλια.

Η 1η Μάη είναι μέρα έμπνευσης και διεθνιστικής αλληλεγγύης.

131 χρόνια μετά το Σικάγο, κρατάμε άσβεστη την ελπίδα για την τελική νίκη της εργατικής τάξης. Οι λαοί έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Εχουν τη δύναμη να αντιστρέψουν την κατάσταση, να απαλλαγούν από τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να γράψουν στη σημαία των σύγχρονων αγώνων τους το σύνθημα: ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί όλους τους εργαζόμενους :
· Κυριακή 30 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα εκδήλωση με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

· Δευτέρα 1 Μάη, απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά 2017