Ξεσηκωμός ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. Όλοι και όλες στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς.

Εργαζόμενοι εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, μετανάστες,

η συγκυβέρνηση Σύριζα ΑΝΕΛ, ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνεις ΕΕ – ΔΝΤ, υπηρετώντας τα συμφέρόντα του κεφαλαίου, ετοιμάζουν νέο κύκλο αντιλαϊκών μέτρων. Η νέα επίθεση του κεφαλαίου, τα νέα μέτρα όπως και όλα τα προηγούμενα, στόχο έχουν να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Τα μέτρα και τα «αντίμετρα» που φέρνουν, όσο και αν προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι κινούνται σε «φιλολαϊκή» κατευθυνση, είναι βαθιά αντιλαϊκά και προς όφελος μόνο των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η απελευθέρωση της Κυριακής αργίας, οι νέες μειώσεις στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις και στους μισθούς, η νέα μείωση στο αφορολόγητο και η νέα φοροληστεία που εξαπολύουν, θα γονατίσουν ακόμα περισσότερο την εργατική λαϊκή οικογένεια που ήδη δεινοπαθεί όλα τα χρόνια της κρίσης.

Η απάντηση μας θα πρέπει να είναι αγωνιστική και μαζική. Χωρίς καμιά αναμονή, να ριχτούμε στην μάχη της απεργίας και εδώ στο νησί μας.

 Αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, αυτοί δεν πρόκειται να κάνουν πίσω!

Αρκετά έχουμε ματώσει για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, για τα αφεντικά και την λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Σέρνουν την χώρα μας και την εργατική τάξη σε επικίνδυνες καταστάσεις για να θωρακίσουν τα κέρδη τους. Τα συμφέροντά μας δεν είναι ίδια με τα δικά τους.

Να βροντοφωνάξουμε όχι άλλα μέτρα στου λαού τις πλάτες!

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Δεν θα δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας για την δική τους κερδοφορία.

Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά!

Απαιτούμε και διεκδικούμε δουλειά με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας. Παλεύουμε και εδώ στο νησί μας για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών. Να ακυρωθεί η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ