Τ.Ε. Λέσβου του Κ.Κ.Ε.: Τα παχιά λόγια της κυβέρνησης μετά το σεισμό, αντικαταστάθηκαν από την κοροϊδία.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ ενημερώνει το λαό της Λέσβου και ιδιαίτερα τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών Βρίσας και Πλωμαρίου πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέβαλε για πέμπτη (5η ) συνεχή φορά τη συζήτηση της ερώτησης που είχε καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, μέσω του βουλευτή Λέσβου Σταύρου Τάσσου, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό και τα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Τα παχιά τα λόγια τα μεγάλα που εκστομίστηκαν από κυβερνητικά και άλλα αρμόδια χείλη τις πρώτες μέρες μετά το σεισμό, έχουν αντικατασταθεί στην πράξη βουλή μια ερώτηση που αφορά μεταξύ των άλλων και από μια κοροϊδία που φτάνει στο απόγειό της.

Ενδεικτικό του μεγέθους αυτής της κοροϊδίας είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνείται να συζητήσει στη βουλή μια ερώτηση που αφορά μεταξύ των άλλων και τι μέλλει γενέσθαι με τα σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών, ενώ τα μαθήματα ήδη αρχίζουν!!!

Παράλληλα τη μορφή ανεκδότου έχουν πάρει, στη μνήμη των κατοίκων του νησιού, οι υποσχέσεις για επίδομα ενοικίου, επίδομα οικοσκευής κ.λ.π.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους των σεισμόπληκτων περιοχών να πάρουν στα χέρια τους τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, παραμερίζοντας όλους τους υπευθύνους κυβερνητικούς, κρατικούς και τοπικούς παράγοντες για την κοροϊδία που απλόχερα τους μοιράζουν.

Καλεί τα εργατικά συνδικάτα, τους αγροτικούς συλλόγους, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων, να στηρίξουν ενεργά τις προσπάθειες και τις διεκδικήσεις τους.

Ο λαός μας έχει πλέον τις δικές του εμπειρίες. Έχει χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις διάφορων «σωτήρων». Καιρός να πάρει στα δικά του χέρια τις τύχες του.

Μυτιλήνη 10 Σεπτέμβρη 2017