Να σχεδιάσουμε τη δική μας «επόμενη μέρα»!

Η κυβέρνηση με ρυθμούς πολυβόλου ξεκίνησε να περνάει τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για την 3η «αξιολόγηση». Με αυτά καλεί τους εργαζόμενους από τώρα να «βάλουν τα καλά τους» για να υποδεχθούν την «επόμενη μέρα», που, δήθεν, θα ξημερώσει «ηλιόλουστη» για όλους και να μην ασχολούνται με τα αντιλαϊκά μέτρα που συνεχίζει να ψηφίζει.

Όμως, αυτή την «επόμενη μέρα» οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα έχουν να απολαμβάνουν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που στήθηκε για χάρη τους τα τελευταία χρόνια, πάντα στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Απ’ αυτήν τη σκοπιά οι εργαζόμενοι πρέπει να σχεδιάσουν τη δική τους «επόμενη μέρα».

Να σφυρηλατήσουν την ενότητα και τη μαχητικότητά τους μέσα στον καθημερινό αγώνα στους τόπους δουλειάς, στη σύγκρουση με την κυβέρνηση, την εργοδοσία, την ΕΕ, τα κόμματά τους. Να πάρουν θέση στις πραγματικές προκλήσεις για το παρόν και το μέλλον τους, το δικό τους και των παιδιών τους.

Απέναντι στα παραμύθια περί τέλους των μνημονίων το εργατικό κίνημα πρέπει να απαντήσει με ένταση της πάλης, με την είσοδο νέων δυνάμεων στον αγώνα, με γρήγορη και αποφασιστική ανασύνταξη.

Τα νέα εμπόδια που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να βάλει στο δικαίωμα της απεργίας, στην οργάνωση της πάλης στους τόπους δουλειάς πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους συσπειρωμένους στα συνδικάτα τους, που θα παλεύουν κόντρα στους στόχους «διάσωσης» των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για ολοκληρωτική διάλυση των εργασιακών σχέσεων και πλήρη ελαστικοποίηση της δουλειάς πρέπει να συναντήσουν σθεναρή αντίσταση, με ξεδίπλωμα των αγώνων για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς, με κατοχυρωμένα και συγκροτημένα δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Στην κοροϊδία της διαχείρισης της ακραίας φτώχειας με την ετήσια στρακαστρούκα του «κοινωνικού μερίσματος», που η κυβέρνηση βουτάει από το κατακρεουργημένο εισόδημα των εργαζομένων, το εργατικό κίνημα πρέπει να αντιπαραθέσει την αποφασιστική διεκδίκηση όλων των παροχών που κόπηκαν τα τελευταία χρόνια και να παλέψει ενάντια στο νέο μαχαίρι που ετοιμάζεται με τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο «μονόδρομο» της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που με μια φωνή προπαγανδίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, η μόνη απάντηση πρέπει να είναι η συσπείρωση γύρω από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.