1η Μάη 2018. Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΜΑΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Ετοιμάζουμε αγωνιστική «υποδοχή», μαχητική απάντηση, στην κυβερνητική κοροϊδία που προωθείται με το «Αναπτυξιακό Συνέδριο» Βορείου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας στις 2 και 3 Μαΐου. Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας μαζί με όλη την κυβερνητική κουστωδία έρχεται για να παραπλανήσει το λαό του Βορείου Αιγαίου, να αναφερθεί στο τέλος των μνημονίων, στη «δίκαιη» ανάπτυξη που θα ακολουθήσει, αποκρύπτοντας βέβαια ότι από αυτήν την ανάπτυξη μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα μονοπώλια και το κεφάλαιο, ότι θα σημάνει νέα επίθεση στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, νέα βάρβαρα και αντεργατικά μέτρα. Μέτρα που «συνοδεύει» με την ένταση της βίαιης καταστολής του κινήματος. Τρανταχτό παράδειγμα αυτό της σύλληψης των δύο φοιτητών στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Θα προσπαθήσουν να «χρυσώσουν το χάπι», να σπείρουν κλίμα εφησυχασμού σχετικά με την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, χρησιμοποιώντας σαν επιχείρημα ότι το ΝΑΤΟ, η συμμαχία με τις ΗΠΑ και την ΕΕ προστατεύουν τα σύνορα και την ασφάλεια της χώρας! Θα κάνουν εκτενείς αναφορές για το προσφυγικό και μεταναστευτικό χύνοντας ποτάμι «κροκοδείλια δάκρυα», αποσιωπώντας για άλλη μια φορά για τα αίτια που γεννούν την προσφυγιά.Οι ευθύνες που έχει η Κυβέρνηση είναι τεράστιες! Συμμετέχει σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και σχεδιασμούς που ξεριζώνουν τους λαούς και δημιουργούν κύματα προσφύγων και μεταναστών, εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί μας αλλά και στα άλλα νησιά του Αιγαίου κάτω από απαράδεκτες συνθήκες διαμονής και διαβίωσης, σφυρίζει αδιάφορα στα προβλήματα των κατοίκων γύρω από ταhotspotsχωρίς να κάνει λόγο ούτε για προστασία, ούτε για αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

Τώρα που έρχεται ο πρωθυπουργός στη Μυτιλήνη πρέπει να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων! Αρκετά πληρώσαμε τα ψέματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που σαν άξιοι συνεχιστές των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων! Η λύση για τους εργαζόμενους, για το λαό βρίσκεται στον αγώνα, στην οργάνωση της πάλης τους και όχι στις αναπτυξιακές υποσχέσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και της ΝΔ που παίζοντας με τις λέξεις υπόσχεται να υλοποιήσει ακριβώς τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα. Τρώγονται μεταξύ τους να δώσουν διαπιστευτήρια ποιος από τους δύο θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μονοπωλίων.

Θα μας πει, ο πρωθυπουργός, μεγάλα λόγια για το «μεταφορικό ισοδύναμο» τη στιγμή που τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια παραμένουν πανάκριβα με συνεχόμενες αυξήσεις από το 2001, για την αγροτική παραγωγή την στιγμή που οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες βλέπουν συνεχώς χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα τους, λιγότερες επιδοτήσεις – ενισχύσεις, πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια και πιο τσουχτερά φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα χαράτσια, για την ανάπτυξη που θα έρθει στο νησί μας και στα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου τη στιγμή που δοκιμαζόμαστε σκληρά από τους δυσβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια, από το φούντωμα της ακρίβειας που θα επέλθει με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή του ΦΠΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Έχουμε ζήσει τι σημαίνει «ξεπέρασμα της κρίσης» για το κεφάλαιο. Μας επέβαλαν ανείπωτες θυσίες τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια ώστε να «ανακτηθεί η χαμένη ανταγωνιστικότητα». Ο λογαριασμός μας είναι τρία μνημόνια, οι μισθοί έπιασαν πάτο, οι συντάξεις έγιναν φιλοδωρήματα, η λαϊκή στέγη στήθηκε στο απόσπασμα, τα μικροχώραφα και τα μικρομάγαζα, από πηγή πενιχρού εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες τους, έγιναν ασήκωτο βάρος. Οι Συλλογικές Συμβάσεις καταργήθηκαν, η οργάνωση της απεργίας στον τόπο δουλειάς κηρύχθηκε σχεδόν παράνομη πράξη. Όλα αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά το όποιο τυπικό τέλος των μνημονίων

Δίνουμε μαχητική απάντηση στα σχέδια τους, οργανώνουμε την πάλη μας, απαιτούμε :

Να φύγει τώρα το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που ενθαρρύνει την Τούρκικη επιθετικότητα.Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εγκυμονούν γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή.

Να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες – τα θύματα των πολέμων – από τη Λέσβο και τα άλλα νησιά,με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου εκεί να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν.Καταδικάζουμε την τρομοκρατική δράση της ναζιστικής ΧΑ και των άλλων ακροδεξιών ομάδωνπου χύνουν δηλητήριο μίσους και ρατσισμού, που εξαπολύουν επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε γυναικόπαιδα. Την ίδια στιγμή εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, σαν γνήσιο μαντρόσκυλο του συστήματος, προσπαθεί να χτυπήσει το ταξικό κίνημα και την οργάνωση του, κάνοντας τις πλάτες στα αφεντικά.

Άμεση αποζημίωσηγια τις ζημιές που έχουν υποστεί οι κάτοικοιτου νησιού γύρω από ταhotspots

Εδώ και τώρα δραστική μείωση των εισιτηρίων και των ναύλων των οχημάτων κατά 50% στην ακτοπλοΐα.Δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους και της οικογένειάς τους, τους στρατευμένους, ΑΜΕΑ.

Να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιάκαι νακαταργηθεί στα είδη λαϊκή κατανάλωσης.

Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ,προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Επαναφορά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς. Κανένας μισθός κάτω από 751 ευρώ.

Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στις μονάδες Υγείας με σκοπό να καλύπτουν τον πληθυσμό των νησιών όλο το 24ώρο και όλο το χρόνο.

ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ