Μαζικές, μαχητικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις, με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής οι συγκεντρώσεις στα νησιά του Αιγαίου.

Με συνθήματα όπως «Φόροι, ανεργία για τους εργάτες – Κέρδη και χλιδή στους κεφαλαιοκράτες» και «751 βασικό μισθό, τέρμα στη συναίνεση και το συμβιβασμό», οι εργαζόμενοι σε διάφορα νησιά του Αιγαίου έστειλαν ηχηρό μήνυμα της αποφασιστικότητάς τους να αγωνιστούν για την υπεράσπιση αλλά και τη διεύρυνση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, όπως Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Κοινωνική Ασφάλεια κ.ά.

Eκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, της Λέσβου παραβρέθηκαν στην απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, στην πλατεία Σαπφούς την Τετάρτη 30 Μάη 2018 στις 11.30 πμ.

Χαιρετισμό, εκ μέρους του ΜΑΣ, απηύθυνε ο Βασίλης Οικονόμου, εκ μέρους της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ η Βάσω Αντώνα, και εκ μέρους της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτέχνων Λέσβου ο Νίκος Μπουλμπούλης. Την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θοδωρής Ασλανίδης .

Επίσης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου πραγματοποίησε αγροτικό συλλαλητήριο στην Επάνω Σκάλα.

Οι δύο πορείες ενώθηκαν στην Επάνω Σκάλα και πραγματοποίησαν πορεία στη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νησιού, αφού πέταξαν στην είσοδο της γραμματείας γάλα και μαλλί από τα ζωντανά τους, απαίτησαν να έχουν ραντεβού, εδώ στη Μυτιλήνη, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και όρισαν νέα Γενική Συνέλευση με τους αγρότες, τη Δευτέρα 4 Ιούνη, στην Αγία Παρασκευή, ώστε να αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.