Μανταμάδος: ρητό ναζιστή στρατάρχη της Βέρμαχτ, στον τοίχο του στρατοπέδου!

Ένα ακόμα απαράδεκτο και πολύ σοβαρό περιστατικό δράσης φασιστοειδών απέτρεψαν οι αντιδράσεις των στρατευμένων. Στη στρατιωτική μονάδα στο Μανταμάδο, και συγκεκριμένα στο 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής, με ευθύνη της διοίκησης «στολίστηκε» τοίχος του στρατοπέδου με ρητό ναζί! Πιο συγκεκριμένα, του στρατάρχη της ναζιστικής Βέρμαχτ και εγκληματία πολέμου Εριχ Φον Μανστάϊν, που πρωτοστάτησε στην εισβολή των ναζί στην Πολωνία και στη Σοβιετική Ένωση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: «Η αυτοπεποίθηση των απλών στρατιωτών εξαρτάται απόλυτα από τη δύναμη του χαρακτήρα του διοικητή τους»… Μετά τις διαμαρτυρίες των στρατιωτών το σύνθημα σβήστηκε!

Ωστόσο, και με αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνεται η ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα κάθε λογής φασιστικά στοιχεία και τη δράση που αναπτύσσουν μέσα στα στρατόπεδα. Έρχεται να προστεθεί σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσκαλεί και φωτογραφίζεται σε μια σειρά εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με τους υπόδικους φασίστες της Χρυσής Αυγής, φουσκώνοντας τα πανιά κάθε λογής νοσταλγών των ναζί, που προσπαθούν να χύσουν το δηλητήριό τους και στους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους.

Ανακοινώσεις για το γεγονός έδωσαν στη δημοσιότητα το Κ.Σ. της ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ, το Παλλεσβιακό Εργατο ϋπαλληλικό Κέντρο και ο Αγροτικός Σύλλογος Μανταμάδου.
Παράλληλα ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη σχετικά με την αναγραφή σε στρατόπεδο «συνθήματος» ναζιστή της Βέρμαχτ.

Σημειώνεται στην Ερώτηση: «Στη στρατιωτική μονάδα της Λέσβου, το 265ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής, σε τοίχο του στρατοπέδου, με ευθύνη του διοικητή της μονάδας, γράφτηκε «σύνθημα» του ναζιστή στρατάρχη της Βέρμαχτ Manstein. Μετά από διαμαρτυρίες στρατευμένων το «σύνθημα» σβήστηκε. Ωστόσο, η αναγραφή κειμένου ναζιστή αποτελεί πρόκληση για τουςφαντάρους, αλλά και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που προέρχονται από φτωχά λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες γι΄ αυτήν την κατάσταση. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι άσχετες με τη γενικότερη στάση της κυβέρνησης, η οποία προσκαλεί αντιπροσωπείες της Χρυσής Αυγής σε εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων». Ερωτάται ο κ. υπουργός: «Θα πάρει μέτρα η κυβέρνηση για να σταματήσουν τέτοιου είδους φαινόμενα και ενέργειες μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις;».

Δήλωση που καταδικάζει το συμβάν έκανε και ο Στρατής Κόρακας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Βορείου Αιγαίου.