Στο δρόμο της ανατροπής, με ισχυρό Κ.Κ.Ε.

Οργιάζει η κυβερνητική προπαγάνδα για τη νέα, δήθεν, πορεία που προδιαγράφεται και για την οποία ο λαός καλείται να πει κι«ευχαριστώ». Σαν τεκμήρια αυτής της πορείας η κυβέρνηση παρουσιάζει π.χ. τα ψίχουλα του «κοινωνικού μερίσματος»,την αναβολή της πολλοστής μείωσης στις συντάξεις και κάποιες εκπτώσεις στο διατηρούμενο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ. Την ίδια στιγμή, στον κρατικό προϋπολογισμό έχουν τη θέση τους για μια ακόμα φορά όλα τα μνημονιακά – δημοσιονομικά μέτρα των τελευταίων ετών, ενώ παραμένουν ακέραιοι οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι που έριξαν στα τάρταρα την τιμή της εργατικής δύναμης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μερίδα του λέοντος στα πολυδιαφημισμένα «αντίμετρα»αποτελείται από νέους μποναμάδες για το μεγάλο κεφάλαιο: Κρατική επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους, μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη, μείωση της φορολογίας και στα διανεμόμενα κέρδη στους μετόχους επιχειρήσεων και πάει λέγοντας.

Ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του νομοσχεδίου για την «προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων», που προσθέτει επιπλέον κίνητρα σε ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, σε συνέχεια του «αναπτυξιακού νόμου» του 2016: Αυξημένες προκαταβολές κρατικών ενισχύσεων,φοροελαφρύνσεις που θα ξεκινάνε πριν από την ολοκλήρωση της επένδυσης, ενίσχυση της κρατικής επιδότησης και των φορολογικών απαλλαγών και άλλα παρόμοια περιλαμβάνονται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για να ικανοποιήσει τα «θέλω» της πλουτοκρατίας.

Τα παραπάνω είναι μερικές ενδείξεις τού τι φέρνει στο λαό ο «πρώτος αναπτυξιακός προϋπολογισμός», αλλά και γενικότερα τι σηματοδοτεί και πού πατάει η καπιταλιστική ανάκαμψη.

Απάντηση σε τέτοια ψεύτικα δίπολα και στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης μπορεί να δώσει μόνο η πολιτική του ΚΚΕ, και όχι το ξαναζέσταμα των αυταπατών για φιλολαϊκές εξελίξεις μέσω κυβερνητικών εναλλαγών ή με όχημα δήθεν «νέα»,«ακαθοδήγητα», «διαδικτυακά» κινήματα,που επιχειρούν διάφορες οπορτουνιστικές πολιτικές δυνάμεις.

Σήμερα πρέπει περισσότερο από ποτέ να αξιοποιηθεί η πολύτιμη πείρα από τους εργαζόμενους και να βγουν τα απαραίτητα συμπεράσματα. Να γίνει κτήμα χιλιάδων εργαζομένων και νέων ανθρώπων η πρόταση διεξόδου που προβάλλει το ΚΚΕ στο λαό, να ενισχυθεί με νέες δυνάμεις η μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη του κινήματος, για την αλλαγή των συσχετισμών, την άνοδο της οργανωμένης πάλης παντού, την ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας,καθώς αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να φέρει το λαό πραγματικά στο προσκήνιο, διεκδικητή του πλούτου που παράγει. Ορος δε για να διανυθεί αυτός ο ανατρεπτικός δρόμος είναι η αποδυνάμωση των δυνάμεων που έφεραν τους εργαζόμενους μέχρι εδώ, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη, στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, στις βουλευτικές και στις ευρωεκλογές.