Να σημάνει εδώ και τώρα ξεσηκωμός! Σε αγωνιστικό αναβρασμό οι κάτοικοι των νησιών. Η κυβέρνηση στέλνει πλοία γεμάτα ΜΑΤ και «αύρες» εναντίον των νησιωτών.

Συναγερμός έχει σημάνει στα νησιά του Αιγαίου, καθώς η είδηση ότι η κυβέρνηση στέλνει το πλοίο «Πήγασος» γεμάτο με διμοιρίες των ΜΑΤ και «αύρες» έχει κινητοποιήσει τις Επιτροπές Αγώνα, τους μαζικούς φορείς και τους δήμους.

Ανακοίνωση για την αποστολή δυνάμεων των ΜΑΤ στα νησιά εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η κυβέρνηση, αντί να στείλει πλοία στα νησιά του Αιγαίου για να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως δικαίως διεκδικούν οι νησιώτες, ναυλώνει και στέλνει πλοία γεμάτα ΜΑΤ και «αύρες» για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον των νησιωτών!

Μυστικά ναύλωσε το πλοίο «Πήγασος», που απέπλευσε από το Λαύριο, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις καταστολής στα νησιά, για να αντιμετωπίσει με τη βία τον «εχθρό λαό», που αγωνίζεται για να μη γίνουν τα νησιά του Αιγαίου οι μεγάλες φυλακές προσφύγων και μεταναστών της ΕΕ.

Η κυβέρνηση γελιέται αν νομίζει ότι με τα ΜΑΤ, την τρομοκρατία, το ψέμα και τους εκβιασμούς θα επιβάλει τον επικίνδυνο σχεδιασμό της. Απέναντί της δεν θα βρει μόνο τους νησιώτες, αλλά όλο το λαό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Πήγασος» μεταφέρει διμοιρίες των ΜΑΤ και τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού («αύρες»), προκειμένου να καταστείλει τις κινητοποιήσεις ενάντια στην μετατροπή των νησιών σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών.

Το «Πήγασος» απέπλευσε από το λιμάνι του Λαυρίου και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται στη Χίο και αμέσως μετά τη Λέσβο, έχοντας απενεργοποιήσει το σύστημα δορυφορικού εντοπισμού του.

«Να σημάνει εδώ και τώρα ξεσηκωμός»

Με δήλωσή της η Νίκη Τσιριγώτη, δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το λαό του νησιού σε ξεσηκωμό για να αποτρέψει τα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης.

Αναφέρει συγκεκριμένα: 

«Η κυβέρνηση γελιέται εάν νομίζει ότι με τα ΜΑΤ, τον αυταρχισμό και τους εκβιασμούς θα επιβάλλει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της.

Καλούμε το λαό του Δήμου Μυτιλήνης να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αποτρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης στο πλευρό του λαού του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Να σημάνει εδώ και τώρα ξεσηκωμός!».