Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στα κέντρα-φυλακές της ΕΕ – Νέα επίθεση των ΜΑΤ στη Λέσβο.

Νέες μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα στη Λέσβο ενάντια στα κέντρα φυλακές της ΕΕ και την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της ΝΔ για να κατασκευάσει τα κέντρα, εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική της ΕΕ και τη συμφωνία της ΕΕ – Τουρκίας για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών, από τις χώρες τους εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Στη θέση Διαβολόρεμα, νέα επίθεση εξαπέλυσαν οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ στους κατοίκους της Λέσβου που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή, όπου έχει επιταχθεί έκταση για τη δημιουργία κέντρου – φυλακής για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα, από την χρήση κροτίδων κρότου – λάμψης έπιασε φωτιά στο κοντινό δάσος της περιοχής.

Στην περιοχή μετέβησαν και εργαζόμενοι μετά από κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτίνα Μαρία Κομνηνάκα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Β. Αιγαίου Σταύρο Τάσσο και το Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Δυτικής Λέσβου Γιάννη Συκά βρίσκονται και σήμερα από το πρωί κοντά στον ξεσηκωμένο λαό του νησιού.

Η βουλευτίνα του ΚΚΕ, πραγματοποίησε παρέμβασή και στον διοικητή των ΜΑΤ στον Καράβα, απαιτώντας την απόσυρσή των αστυνομικών δυνάμεων. Η βουλευτίνα τόνισε πως πρέπει να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από το νησί και να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απόφασή της για δημιουργία κλειστού hot spot. Ο διοικητής των αστυνομικών δυνάμεων απάντησε πως μπορεί τα ΜΑΤ να αποσυρθούν προσωρινά από την Καράβα, δεν υπάρχει όμως πρόθεση να αποχωρήσουν από το νησί και από τα υπόλοιπα σημεία.

Σε δήλωσή της, η Μ. Κομνηνάκα υπογράμμισε πως αν η κυβέρνηση συνεχίσει την εγκληματική της επίθεση ό,τι και αν συμβεί στο εξεγερμένο, αγωνιζόμενο λαό θα φέρει ακέραια την ευθύνη.

Τη νέα επίθεση των ΜΑΤ στο Διαβολόρεμα κατάγγειλε η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτίνα του ΚΚΕ επισημαίνοντας: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει σε όλο τον ελληνικό λαό τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Και σήμερα εδώ στο τα ΜΑΤ, που έχει στείλει, αντιμετωπίζουν τον αγωνιζόμενο λαό της Λέσβου σαν δυνάμεις κατοχής. Χτυπούν αδιάκοπα, βανδαλίζουν αυτοκίνητα, πυρπολούν το δάσος της περιοχής. Όλος ο λαός πρέπει να μάθει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει το επικίνδυνο σχέδιό της για λογαριασμό της ΕΕ με ανείπωτη βαρβαρότητα. Όσο όμως αδίστακτη και αν γίνει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάμψει τον ξεσηκωμό γιατί εδώ έχει να αντιμετωπίσει έναν ολόκληρο λαό».

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς

 

Νωρίτερα, έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατεύθυνση τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου με αιτήματα τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά ενώ καταδικάστηκε η πολιτική καταστολής της κυβέρνησης που έστειλε ΜΑΤ κατά των νησιωτών.

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα των νησιωτών κατά των φυλακών που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών, εξέφρασε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτίνα του Κόμματος που μίλησε στη συγκέντρωση.

Αγωνιστικό χαιρετισμό στη μεγαλειώδη συγκέντρωση απηύθυνε ο Θοδωρής Ασλανίδης πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στην ομιλία του καταγγέλλοντας παράλληλα τοναυταρχισμό, την βίαιη καταστολή από την κυβέρνηση της ΝΔ για τη δημιουργία των κέντρων – φυλακών. Κάλεσε επίσης στην ενίσχυση των μπλόκων που θα γίνει το μεσημέρι στα σημεία που έχουν επιταχθεί, σε Καράβα και το Διαβολόρεμα.

Περιοδεία στο Μανταμάδο και τη γύρω περιοχή πραγματοποιεί κλιμάκιο του ΚΚΕ.