ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΙΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ»: Καταδικάζει την καταστολή και καλεί στη σημερινή κινητοποίηση.

Ο Σύλλογος Μανταμαδιωτών Λέσβου «Ο Ταξιάρχης» καταδικάζει απερίφραστα την ωμή βία της κυβέρνησης και των ΜΑΤ απέναντι στους Μανταμαδιώτες, τους κατοίκους της Μυτιλήνης και σε όλο το λαό της Λέσβου.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Ο Σύλλογος συμπαρατάσσεται με τη δημοτική κοινότητα Μανταμάδου και τους υπόλοιπους φορείς του χωριού μας στο δίκαιο αγώνα τους ενάντια στη δημιουργία δομής προσφύγων και μεταναστών, κλειστής ή ανοιχτής σε περιοχή του Μανταμάδου και σε οποιοδήποτε σημείο του νησιού και αγωνίζεται για τον μαζικό απεγκλωβισμό εδώ και τώρα προσφύγων και μεταναστών από το νησί, με κλείσιμο του «στρατοπέδου συγκέντρωσης» hot spot της Μόριας.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Λέσβο.

  • Να μην γίνει κανένα νέο hot spot ούτε στο χωριό μας ούτε πουθενά αλλού στο νησί.

  • Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους.

  • Να πιεστεί η ΕΕ, ώστε να δεχθεί τους πρόσφυγες – μετανάστες.

  • Να αποσύρει η κυβέρνηση την υπογραφή από τη Συμφωνία Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και τον κανονισμό του Δουβλίνου.

  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.

  • Να μη γίνει ο Μανταμάδος και η Λέσβος στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε:

Όλους τους Μανταμαδιώτες και όλους τους Συλλόγους των χωριών της Λέσβου στην Αθήνα την 26 Φλεβάρη και ώρα 6 μ.μ. σε συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο της Βουλής επί της οδού Βασ. Σοφίας για να διατρανώσουμε ενωμένοι τη θέλησή μας ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό, για άμεσο σταμάτημα της τρομοκρατίας των ΜΑΤ ενάντια στο λαό της Λέσβου, την άμεση αποχώρησή τους από το νησί μας και για να μη γίνει κανένα νέο hot spot ούτε στο χωριό μας ούτε πουθενά αλλού στο νησί».