Δεν νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα, συνεχίζουμε τον αγώνα.

1130-1

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα, που ψήφισε στη Βουλή κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στο λαό και συνεχίζει το ρεσιτάλ υποκρισίας, υποσχόμενη καλύτερες μέρες, με τα δικαιώματα και το εισόδημα του λαού ισοπεδωμένα.

Εγκαινιάζει μια νέα φοροκαταιγίδα απέναντι στο ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα, με αύξηση του ΕΝΦΙΑ, δεκάδες έμμεσους φόρους σε καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης (είδη διατροφής, καύσιμα, εισιτήρια μέσων μεταφοράς, τηλεφωνία κ.λπ.), υποχρεώνοντας μια τετραμελή οικογένεια να πληρώνει έως και 700 ευρώ το χρόνο παραπάνω γι’ αυτά. Προωθούνται νέες ιδιωτικοποιήσεις και εκποίηση δημόσιας περιουσίας, ενώ τα δάνεια παραδίνονται σε επιχειρηματικά funds, ακόμη και αυτά που αφορούν στην πρώτη κατοικία. Η εξαίρεση για σπίτια μέχρι 140.000 ευρώ αντικειμενική αξία έχει ημερομηνία λήξης το 2017.

Το νέο πολυνομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τα προηγούμενα μέτρα του Ασφαλιστικού – Φορολογικού, ξεμπροστιάζει, οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση την κυβερνητική εξαπάτηση περί δήθεν «προστασίας των αδύναμων» και «δίκαιης κατανομής των βαρών». Όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι τα κυβερνητικά μέτρα αποτελούν μια βάναυση ταξική πολιτική σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και υπέρ του κεφαλαίου, το οποίο όχι μόνο μένει στο απυρόβλητο, αλλά ενισχύεται με πρόσθετα προνόμια, χαριστικές ρυθμίσεις, νέους αναπτυξιακούς νόμους.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει, όταν υπόσχεται ότι από το κλείσιμο της «αξιολόγησης», την όποια ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας και ρύθμιση του χρέους, θα ωφεληθεί ο λαός. Οι μόνοι που έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Αυτοί θα ωφεληθούν από τα ποσά που θα εξοικονομηθούν από τη ρύθμιση του χρέους. Η ανάκαμψη αφορά στα κέρδη και τις επενδύσεις τους. Αντίθετα, από το λαό θα ζητάνε ολοένα και περισσότερα, μέσα και από τις επόμενες «αξιολογήσεις», για να διαφυλαχτούν, δήθεν, τα πλεονάσματα, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας κλπ.

Δεν νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε νέα που έρχονται. Διεκδικούμε κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και φόρων, ανάκτηση των απωλειών, μόνιμη και σταθερή δουλειά, αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία. Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι της κρίσης, να φορολογηθεί το κεφάλαιο.