Αυτό που τρέμουν είναι η οργανωμένη ταξική μας πάλη, για την εξουσία!

Κυκλοφόρησαν τα πρώτα από τα υλικά -η αφίσα και η προκήρυξη- για την πεντάμηνη καμπάνια της ΚΝΕ για την οργάνωση της εργαζόμενης νεολαίας. Η καμπάνια, με έναρξη από αυτό το μήνα, θα απλωθεί στους χώρους δουλειάς, στις επαγγελματικές σχολές, τις εργατικές λαϊκές συνοικίες και θα περιλαμβάνει πολύμορφες εκδηλώσεις, πολιτικές, πολιτιστικές, εξορμήσεις και μια σειρά άλλες δράσεις. Στόχος είναι η οργάνωση της νεολαίας στη γραμμή της απειθαρχίας και της ανατροπής, να ετοιμαστεί η εργαζόμενη νεολαία για αποφασιστική σύγκρουση με τα  μονοπώλια, για την ανατροπή της εξουσίας τους.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, η κεντρική προκήρυξη της ΚΝΕ, που θα μοιραστεί πλατιά στους χώρους δουλειάς και κατάρτισης, απευθύνεται στους νέους που βρίσκονται σ’ αυτούς τους χώρους και λέει:

«Νέα, νέε άνεργε, εργαζόμενε,

Νέα, νέε που ζεις την υπερεκμετάλλευση της «μαθητείας» ΜΗ ΔΕΧΕΣΑΙ να σε καταδικάσουν να ζεις με μισθούς πείνας, με ανεργία ή εργασιακή ανασφάλεια, σε ζωή χωρίς δικαιώματα. Δεν είναι μονόδρομος να ζήσεις χειρότερα από τους γονείς και τους παππούδες σου. Σήμερα ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι είναι ασύγκριτα  μεγαλύτερος από κάθε άλλη εποχή. Η χώρα μας είναι πανέμορφη και έχει όλες τις δυνατότητες να εξασφαλίσει στο λαό μια καλύτερη ζωή. Με τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρχει σταθερή εργασία για όλους με περισσότερο ελεύθερο χρόνο και σύγχρονα δωρεάν δικαιώματα στην Παιδεία, την Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την κατοικία, τις διακοπές, τον αθλητισμό. Αυτές τις δυνατότητες, αυτά τα δικαιώματα σήμερα τα απολαμβάνουν οι λίγοι, τα παιδιά των πλουσίων.

ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ να σε κοροϊδεύουν και να σε φοβίζουν.

Η εργατική τάξη που ανήκεις και εσύ είναι η πιο ισχυρή δύναμη της κοινωνίας. Είναι η μόνη που μπορεί να τα αλλάξει όλα αν χρησιμοποιήσει τη δύναμή της. Αν γυρίσει την πλάτη στην εξουσία και τα κόμματά της, οργανώσει τις δυνάμεις της και τη συμμαχία της με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες. Αυτός ο δρόμος άνοιξε. Πάρε μέρος σε αυτό τον αγώνα για να φέρουμε τα «πάνω κάτω».

Εμείς, οι νέοι εργαζόμενοι, πρέπει να μπούμε μπροστά σε κάθε χώρο δουλειάς, στις συνοικίες, στις σχολές. Να οργανώσουμε τον αγώνα με τα μεγάλα συμφέροντα και να σπάσουμε το φόβο και τη μοιρολατρία, να αναπτύξουμε την ταξική μας ενότητα και αλληλεγγύη. Να περάσουμε στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Να γίνουμε η εμπροσθοφυλακή του ΠΑΜΕ και της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος, της ανατροπής, της εργατικής λαϊκής εξουσίας. Μην πιστεύεις τίποτα απ’ αυτά που σου λένε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, οι μεγαλοδημοσιογράφοι του συστήματος. Το ψέμα και την απάτη την ξέρουν καλά. Την κάνουν χρόνια αυτή τη δουλειά.

Για την κρίση ευθύνεται η μεγάλη κερδοφορία που είχαν όλα τα τελευταία χρόνια οι μεγαλοβιομήχανοι, οι  μεγαλέμποροι, οι τράπεζες, οι εφοπλιστές από την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Αυτοί δημιούργησαν το κρατικό χρέος με τις μεγάλες φοροαπαλλαγές και κρατικές χρηματοδοτήσεις που απολαμβάνουν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Κρίση σημαίνει ότι δεν μπορούν πια να αυξάνουν κέρδη τους όπως πριν γιατί τα εμπορεύματα που έχουν παραχθεί είναι πάρα πολλά και δεν μπορούν να πουληθούν. Ακολουθεί πάντα μετά από μια περίοδο μεγάλης κερδοφορίας. Δεν είναι αποτέλεσμα λαθών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, αλλά της κοινής στρατηγικής τους. Δηλαδή της πολιτικής για να στηρίξουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Την ίδια πολιτική έχουν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ και παντού είχε το ίδιο αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό το μεγάλο έγκλημα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ δεν είναι ότι κάποιοι απ’ αυτούς έκλεψαν, αλλά ότι υπηρετούν ένα ολόκληρο σύστημα που έχει νόμο την κλοπή της τάξης μας. Η μεγάλη κλεψιά και το μεγάλο ψέμα είναι ότι οι λίγοι ζουν από τη δουλειά των πολλών. Είναι αισχρό ψέμα ότι ευθύνονται οι προηγούμενες γενιές που τάχα κατανάλωσαν περισσότερα απ’ όσα παρήγαγαν. Από την ανάπτυξη που υπήρξε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, η πλειοψηφία των εργαζομένων υπέστη θυσίες και περικοπές σε μισθούς, Ασφαλιστικό, Εργασιακό. Ωφελημένοι εκτός από την πλουτοκρατία ήταν ορισμένα μεσαία στρώματα και ένα εξαγορασμένο τμήμα δημοσιογράφων, καθηγητών, εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και στις μεγάλες επιχειρήσεις, η λεγόμενη εργατική αριστοκρατία που αποτελεί το κύριο στήριγμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Τα αντεργατικά μέτρα που σε καταδικάζουν σε μισθούς πείνας, σε μερική ανασφάλιστη εργασία, να πληρώνεις για να αποκτήσεις μια ψευτοειδίκευση, να δουλεύεις ως τα βαθιά γεράματα χωρίς ασφάλεια, χωρίς ανθρώπινη σύνταξη, χωρίς παροχές υγείας, δεν έχουν καμία σχέση με το χρέος.

Δεν προέρχονται από μια κυβέρνηση κατοχής. Είναι μέτρα που υπηρετούν την κερδοφορία των μονοπωλίων. Η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι σύμμαχοί τους ενάντια σε σένα. Τα στηρίζουν η ΝΔ, ο Καρατζαφέρης και τα άλλα κόμματα του συστήματος. Τα είχαν αποφασισμένα στην ΕΕ πολύ πριν έρθει η κρίση. Τώρα αξιοποιούν τη δική τους κρίση για να τα εφαρμόσουν, τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τους εργαζόμενους. Ο στόχος τους είναι να γίνει πιο φτηνή η εργατική σου δύναμη για να κερδίζουν οι εκμεταλλευτές σου περισσότερα.

Μην αποδέχεσαι καμιά θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Θα είναι χαμένη. Όσο περισσότερα θα κερδίζουν, τόσο θα απαιτούν από σένα περισσότερες θυσίες. Λύση φιλεργατική χωρίς σύγκρουση και ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων δεν μπορεί να υπάρχει.

Είτε στην κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΝΔ, είτε συνεργαστούν με άλλα κόμματα, η επίθεση στη ζωή σου θα δυναμώνει. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει με «ένα ντου», με το «να φύγουν οι ανίκανοι, οι κλέφτες, οι πουλημένοι». Το σύστημα δεν φοβάται  τις σπασμένες βιτρίνες και ορισμένες καμένες τράπεζες. Αυτά είναι μικροαστικά ξεσπάσματα που εκτονώνουν τη λαϊκή οργή. Τα αξιοποιούν για να τρομοκρατήσουν το λαό, για να δικαιολογήσουν την κρατική καταστολή κατά των λαϊκών αγώνων.

Αυτό που στ’ αλήθεια τρέμουν είναι η οργανωμένη ταξική μας πάλη για το δίκιο μας που αρχίζει μέσα από τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις και στους κλάδους, στις σχολές. Είναι το εργατικό λαϊκό μέτωπο που έχει στόχο την εξουσία για να γίνουν όλα τα μεγάλα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις, τα καράβια, ο φυσικός ορυκτός πλούτος , σε κοινωνική – λαϊκή περιουσία. Που λειτουργούν με πανεθνικό σχεδιασμό και με εργατικό έλεγχο και λειτουργούν για τη λαϊκή ευημερία και όχι για τα κέρδη των λίγων. Η Παιδεία, η Υγεία και Πρόνοια, η κατοικία, τα κοινωνικά αγαθά θα είναι εξασφαλισμένα για όλους.

Αυτό που τρέμουν είναι η οργανωμένη ταξική μας πάλη, είναι το εργατικό λαϊκό μέτωπο για την εξουσία».