Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια στην επίθεση στη Λιβύη

«Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, τώρα η Λιβύη, για τέταρτη φορά η Ελλάδα, με ευθύνη βεβαίως της ελληνικής κυβέρνησης, συμμετέχει σε ένα μεγάλο έγκλημα. Στο έγκλημα του άδικου, βρώμικου, ιμπεριαλιστικού πολέμου, με αντάλλαγμα τη συμμετοχή σε ένα κομμάτι από τη πίτα των πετρελαίων, με αποτέλεσμα την ένταση της κρίσης, τα νέα βάσανα για όλους τους λαούς της περιοχής». (20/3/2011)

«Όπως στην  Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, με φύλλο συκής τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, γίνεται αυτή τη στιγμή μια ιμπεριαλιστική επέμβαση με επικεφαλής την  Γαλλία, αλλά και με όλους τους συμμάχους δίπλα,  που στρέφεται αντικειμενικά εναντίον του λαού της Λιβύης.

Όπως πάντα η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση, μετέχει ενεργά σε αυτή την ιμπεριαλιστική εκστρατεία με ένα στόχο, μήπως πάρει μερίδιο από τα πετρέλαια για λογαριασμό των επιχειρηματιών και μόνο.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι στο πόδι, να αντιδράσει σε αυτή την πολεμική επίθεση, που ανοίγει το δρόμο σε νέες εστίες πολέμου σε όλη την περιοχή».(20/3/2011)