Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Λιβύη!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά της Λιβύη.

Είναι προκλητικό ψέμα οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι εμπλέκει τη χώρα στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο με γνώμονα την ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Λιβύης, τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και ότι δεν έχει ενεργητική συμμετοχή. Οι ιμπεριαλιστές δεν μπορούν να μιλάνε για ανθρωπισμό. Με το ίδιο πρόσχημα μακέλεψαν τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και δεκάδες άλλους λαούς.

Η κυβέρνηση στηρίζει και έχει ουσιαστική συμμετoχή στο πόλεμο κατά της Λιβύης, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που έχει εξαπολύσει και τον άγριο πόλεμο στα λαϊκά δικαιώματα. Υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και τις διεθνείς συμμαχίες της. Η συμμετοχή στους πολέμους, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ, είναι η άλλη πλευρά της ίδιας αντιλαϊκής και βάρβαρης πολιτικής που εφαρμόζει στο εσωτερικό, για αυτόν ακριβώς το λόγο έχει και τη συναίνεση της ΝΔ και άλλων κομμάτων και μηχανισμών του συστήματος.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιταχθεί αποφασιστικά στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν το βάρβαρο πόλεμο, όχι μόνο για λόγους αλληλεγγύης προς το λαό της Λιβύης, αλλά και γιατί στο στόχαστρο αυτής της πολιτικής βρίσκονται και τα δικά του δικαιώματα. Γιατί η ενεργή συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς εγκυμονεί νέους τεράστιους κινδύνους για το λαό. (21/3/2011)