ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΣΑΠΦΟΥΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Ανακοίνωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου για την εργατική Πρωτομαγιά.

Στην ανακοίνωση του για τον φετινό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς το ΠΕΚ σημειώνει:

«Εργαζόμενε, εργαζόμενη, συνταξιούχε, άνεργε, μετανάστη, αυτοαπασχολούμενε ΕΒΕ, μικρομεσαίε αγρότη, νέε και νέα.

Η φετινή 1η Μάη βρίσκει την εργατική τάξη και γενικά τα λαϊκά στρώματα αντιμέτωπα με τη συντονισμένη επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου. Μια επίθεση πρωτόγνωρη σε ένταση, διάρκεια και σε  εύρος στόχων και με πρωτόγνωρο συντονισμό των δυνάμεων και των κομμάτων που είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Σημαιοφόρος στην επίθεση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση της Ν.Δ., τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και του νέου κόμματος της κας Μπακογιάννη. Όλη αυτή η επίθεση εξελίσσεται με τη συνεργασία και στήριξη των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών Ε.Ε.-ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τους εργαζόμενους ενόψει της 1ης Μάη ημέρα της Παγκόσμιας Εργατικής Τάξης, να ενταχθούν στα σωματεία. Να δημιουργήσουν επιτροπές σωματείων στους χώρους δουλειάς και γενικά οι πρωτοπόροι εργάτες να απλώσουν τη δουλειά και τις δράσεις των σωματείων, όπου ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να οργανωθούν σε λαϊκές επιτροπές με αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και αγρότες με νέους-νέες και γυναίκες. Να προετοιμαστούν γιατί οι αγώνες που θα έχουμε μπροστά μας απαιτούν κλιμάκωση. Η οργανωμένη ανυπακοή στις εφαρμογές των αντεργατικών αντιλαϊκών επιταγών, θα είναι το εργαλείο για την προστασία των ανέργων για το Μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση, στα κόμματα της πλουτοκρατίας και στους μηχανισμούς των καπιταλιστών.

Χρειάζεται μέτωπο σταθερά προσανατολισμένο ενάντια στις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι καθαρό σε κάθε καλοπροαίρετο εργάτη ότι οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, είναι ταγμένες απέναντι στα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Ταγμένες να υπηρετήσουν την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή την πολιτική του κεφαλαίου και της εργοδοσίας που η εργατική τάξη έχει σταθερά μέτωπο απέναντί της.

Να απορρίψουμε το Μνημόνιο διαρκείας και να συγκρουστούμε για ανάπτυξη του λαού και όχι της πλουτοκρατίας.

Να ανατρέψουμε την κατάσταση, το σάπιο σύστημα της φτώχειας, της δυστυχίας και της στυγνής εκμετάλλευσης των παραγωγών του πλούτου.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο θα δώσει όλες τις δυνάμεις του μαζί με  τα ταξικά σωματεία για να γίνει πεποίθηση της εργατικής τάξης του Νομού μας, ότι η εργατική τάξη είναι ο παραγωγός του πλούτου και φορέας ανατροπής που θα επιβάλει την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Που θα κάνει πράξη το σύνθημα: ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.

 

Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά αγωνιστικά. Με σταθερό προσανατολισμό στο δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, μικρομεσαίους αγρότες την νεολαία τις γυναίκες. Σταθερή βάση για αυτή τη συμμαχία αποτελεί το κοινό πλαίσιο πάλης των συσπειρώσεων ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ.

Όλοι την Κυριακή 1η Μάη στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Πλατεία Σαπφούς 11 το πρωί.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!