ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ 2012

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Καμιά αναμονή.

Οι εκλογές τελειώσανε, τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται».

Τα παραπάνω επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Σωματείου με την οποία καλεί σε συμμετοχή στην απεργία τους εργαζόμενους του κλάδου. Και συνεχίζει λέγοντας:

«Η επιλογή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας είναι μονόδρομος. Το αποτέλεσμα των εκλογών δίνει στους ξενοδόχους και στους μεγαλοεστιάτορες φτερά για να συνεχίσουν την επίθεση τους με μεγαλύτερη λύσσα.

Η δυναμική του κλάδου φάνηκε στην παναττική απεργία της 26ης Μάη, όπου το σύνολο σχεδόν των σωματείων έκανε υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ότι όταν οι κινητοποιήσεις οργανώνονται από τα κάτω, όταν τα αιτήματα πατούν στις ανάγκες των οικογενειών μας, οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται στα καλέσματα των σωματείων, ορθώνουν τείχος απέναντι στην επίθεση των εργοδοτών και τέλος μπορούν να αποσπάσουν κατακτήσεις και να υπερασπιστούν δικαιώματα».

Και τέλος αναφέρει για τη στάση που θα κρατήσει ο κλάδος απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται.

«Σήμερα δεν προειδοποιούμε για τη νέα αντιλαϊκή θύελλα που έρχεται, γιατί όλοι την έχουμε νιώσει στο πετσί μας και γνωρίζουμε την κλιμάκωσή της.

Σήμερα σαλπίζουμε συναγερμό!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΗ 201

2 από τις 6 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς

Με όπλα μας την ταξική ενότητα και αλληλεγγύη προχωράμε αποφασιστικά απαιτώντας ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ».

____________________________________________________________________________________________

Το Συνδικάτο, τα ταξικά σωματεία του κλάδου δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες ότι θα έρθει λύση στο πρόβλημα μέσα από εκλογές. Οργανώσαμε από νωρίς τον αγώνα για να επιβάλλουμε συμβάσεις χωρίς μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων. Συσπειρώσαμε δεκάδες σωματεία, χιλιάδες εργαζόμενους στην κατεύθυνση αυτή, αντιπαλεύοντας τις λογικές του μικρότερου κακού που πρόβαλαν οι δυνάμεις εκείνες στο συνδικαλιστικό κίνημα που θέλουν να μας οδηγήσουν στον συμβιβασμό και την υποταγή.

____________________________________________________________________________________________