Τώρα είναι η ώρα ο λαός μας να οργανώσει τους αγώνες του, τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία του.

mitilini

Οι εξελίξεις στο αστικό – κυβερνητικό στρατόπεδο δείχνουν καθαρά ότι η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να ‘ναι έτοιμοι για μεγάλους αγώνες, τόσο για τα άμεσα αιτήματά τους, όσο και για τον μεγάλο στόχο της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ανεξάρτητα από το πότε ακριβώς θα το καταθέσει στη Βουλή, η κυβέρνηση έχει δείξει ήδη ότι το νέο αντιλαϊκό φορο-πακέτο περιλαμβάνει μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, που θα επιχειρηθεί να αφαιρεθούν από την τσέπη των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, παρά τους ισχυρισμούς της ότι πρόκειται περί «δίκαιων μέτρων που ελαφρύνουν τους κοινωνικά αδύναμους».

Στο μέτωπο του Ασφαλιστικού είναι φανερό ότι το τελικό σχέδιο είναι πολύ χειρότερο απ’ το αρχικό της κυβέρνησης. Στο σύνολό της η «νέα αρχιτεκτονική» στο Ασφαλιστικό οδηγεί σε νέες αιματηρές μειώσεις στις συντάξεις που θα αποδίδονται από εδώ και πέρα, ενώ την ίδια στιγμή, μια μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων (αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες) εξαναγκάζονται σε αύξηση των εισφορών που θα καταβάλλουν από δω και πέρα γι’ αυτές τις πενιχρές συντάξεις.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επιχειρεί να προωθήσει με γοργούς ρυθμούς την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας, των σιδηροδρόμων και συνολικά των υποδομών στρατηγικής σημασίας για τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου. Διαδικασία γύρω από την οποία εκδηλώνονται ταυτόχρονα έντονοι ανταγωνισμοί και αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε τμήματα της αστικής τάξης, μονοπωλιακούς ομίλους, αλλά και ισχυρά καπιταλιστικά κέντρα, με ό,τι όλα αυτά συνεπάγονται σε μία ευρύτερη περιοχή που μυρίζει μπαρούτι.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα στο σύνολό τους συσκοτίζουν το χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης (με κοκορομαχίες περί της ανορθολογικής λειτουργίας του συστήματος, για να εμφανίζονται ορισμένοι εξ αυτών ως αρχάγγελοι της κάθαρσης και της ευταξίας) ούτε για μια στιγμή δεν πρέπει να αφαιρεί από τον ορίζοντα της εργατικής τάξης τον μόνιμο και σταθερό στόχο της: Τη διαρκή πάλη για την ανατροπή όλης της σαπίλας που συνιστά στο σύνολό του το σύστημα της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης.

Τα μαντάτα που καθημερινά έρχονται απ’ τη διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι μαύρα. Περισσεύει η κοροϊδία και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και απ’ τ’ άλλα κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που έχουν βάλει τις υπογραφές τους στο μνημόνιο.

Τώρα είναι η ώρα ο λαός μας θα πρέπει να οργανώσει τους αγώνες του, τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία του, ενισχύοντας το ΚΚΕ! Μόνο έτσι μπορούμε να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα!