Πρόσφυγες – Μετανάστες

114202

1142-04

Η εξέλιξη του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος στο νησί μας και όλα όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες δίκαια αύξησαν τις ανησυχίες των κατοίκων της Λέσβου. Η φύση όλων των προβλημάτων που βιώνουν και οι πρόσφυγες – μετανάστες αλλά και οι κάτοικοι της Λέσβου έχουν την αιτία τους στον ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ των μεταναστών και προσφύγων στο νησί.

Για αυτόν όμως τον εγκλωβισμό δεν ευθύνονται οι ίδιοι οι εγκλωβισμένοι. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν να μένουν ούτε εγκλωβισμένοι ούτε στο νησί, θέλουν να φύγουν από τη Λέσβο. Εγκλωβισμένους τους κρατάνε οι πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσοι παροτρύνουν το Λεσβιακό λαό να στρέφει τα πυρά του στους ίδιους τους πρόσφυγες – μετανάστες όχι μόνον δεν προσφέρουν τίποτα στη προοπτική του απεγκλωβισμού αλλά αποπροσανατολίζουν από τους αίτιους. Το μόνο που «καταφέρνουν» είναι να σταλάζουν το φαρμάκι του ρατσισμού και ξενοφοβισμού στις καρδιές του Λεσβιακού λαού και της νεολαίας.

1142-01
Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ είναι σταθερά αντίθετη σε κάθε εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Θεωρεί πως δύο είναι οι στόχοι που πρέπει να υιοθετήσει ο Λεσβιακός λαός για να πετύχει το στόχο του απεγκλωβισμού τους.


Α) Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και όσων γίνουν αποδεχτές να τοποθετηθούν στην ελληνική ενδοχώρα, εντασσόμενοι στον κοινωνικό ιστό.


Β) Όλοι οι υπόλοιποι να προωθηθούν με γρήγορες και ασφαλείς διαδικασίες στις χώρες που επιθυμούν.


Καλούμε το λεσβιακό λαό να κλείσει να αυτιά του σε όλους όσους σπέρνουν το διχασμό ανάμεσα στους Λέσβιους και τους πρόσφυγες – μετανάστες, να απομονώσει τους χρυσαυγίτες και όλους όσους στοχοποιούν αυτούς τους δυστυχισμένους, φορτώνοντάς τους τις ευθύνες του εγκλωβισμού τους και των συνεπειών που απορρέουν από αυτόν και να αναπτύξει μαζικό λαϊκό κίνημα μέσα από τα συνδικάτα, σωματεία, συλλόγους, επιτροπές κατοίκων με τους δύο παραπάνω στόχους, τους μόνους που οδηγούν στον απεγκλωβισμό.

Και βέβαια, να συνεχίσει να προσφέρει απλόχερα την αλληλεγγύη του σε όλους αυτούς τους κατατρεγμένους που δεν έχουν καμία ευθύνη ούτε για τα βάσανα που βιώνουν ούτε για τα προβλήματα που ο εγκλωβισμό τους δημιουργεί στο νησί.