Το μήνυμα του Πολυτεχνείου ήταν πολιτικό, ανατρεπτικό, αντιιμπεριαλιστικό!

pol-pek1973

…Η εξέγερση στις 17 Νοέμβρη 1973 στο Πολυτεχνείο, ήταν το επιστέγασμα και η κορύφωση όλης της προηγούμενης αγωνιστικής πορείας του λαού και της νεολαίας.

Το σύνθημα έξω το ΝΑΤΟ, έξω οι ΗΠΑ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξαπολύουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ρωσία έχουν σαν αποτέλεσμα τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων από τις πατρίδες τους, δημιουργώντας τεράστια προσφυγικά – μεταναστευτικά κύματα. Σήμερα όπως και τότε θύτης ήταν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και θύμα οι λαοί. Σήμερα χρέος μας, χρέος του ταξικού κινήματος είναι να κατονομάζει τους υπαίτιους, να οργανώνει την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, να οργανώνει την ταξική αλληλεγγύη, να απομονώνει ρατσιστικές, ξενοφοβικές, ακροδεξιές αντιλήψεις.

Η επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας, και οι φήμες για επίσκεψη στο νησί μας, αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους, για το λαό. Η επίσκεψη του κύριου εκπρόσωπου των μακελάρηδων των λαών πραγματοποιείται σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης ενάντια στην εργατική τάξη, τα πλατιά λαϊκά στρώματα και βαθιάς ελληνικής εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια…