Την τελευταία λέξη τη λένε οι λαοί! ΟΧΙ στη στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Να κλείσουν οι βάσεις.

Όσο αλήθεια είναι ότι φαντάζει συντριπτική η υπεροχή των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, άλλο τόσο αληθεύει ότι οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Η δύναμη των «από κάτω» επιβεβαιώνεται από τα κατασταλτικά μέτρα που παίρνουν οι «από πάνω», από την προπαγάνδα, τα ψέματα που λένε τα αστικά επιτελεία, από το θάψιμο της Ιστορίας, όπως κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, από τον αντικομμουνισμό τους, προκειμένου να κηλιδώσουν την ανατρεπτική πάλη. Πρώτοι και καλύτεροι οι αστοί και τα επιτελεία τους γνωρίζουν ότι οι συσχετισμοί μεταβάλλονται, ότι η κυριαρχία τους δεν είναι παντοτινή, ότι οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις δεν είναι αιώνιες. Και επειδή όλοι αυτοί έχουν βαθιά συναίσθηση ότι τα πράγματα αλλάζουν, γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους:

Αντικομμουνιστικά ψηφίσματα, επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, ηλεκτρονικό φακέλωμα, προσπάθεια εξαγοράς, καταστολή, προπαγάνδα για τη «μείωση του αντιαμερικανισμού» – όπως οι ίδιοι λένε – κ.ο.κ.

Το λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να δίνει τη μάχη καθημερινά.

Μπορεί και πρέπει να μη νομιμοποιεί, να μη συναινεί στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Μπορεί να βάζει εμπόδια στο μακελειό ενάντια σε άλλους λαούς, ενάντια στις βάσεις πολεμικής εφόρμησης στη χώρα μας.

Μπορεί και πρέπει να καταγγέλλει και να αποκαλύπτει, να διατρανώνει την αντίθεσή του στη μετατροπή της χώρας σε στόχο επιθέσεων και πεδίο διασταυρούμενων πυρών.

Μπορεί και πρέπει να σμπαραλιάζει το αφήγημα που αναμασούν οι κυβερνήσεις και τα τσιράκια τους ότι η ενίσχυση της παρουσίας της χώρας στο ΝΑΤΟ, η αναβάθμιση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ είναι παράγοντας ασφάλειας.

Να βροντοφωνάζει ότι οι φονιάδες των λαών δεν μπορούν να είναι προστάτες μας! Μπορεί και πρέπει να οργανώνει τη γνήσια αλληλεγγύη με τους λαούς των γειτονικών χωρών, με τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που υποφέρουν.

Έτσι τσαλακώνεται η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα. Έτσι οργανώνεται η αντεπίθεση και μπαίνουν εμπόδια στα σχέδια που μυρίζουν μπαρούτι. Οι κινητοποιήσεις που έγιναν με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο, η μεγάλη καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις, οι κάθε λογής πρωτοβουλίες από το εργατικό – λαϊκό κίνημα είναι το «σήμα» ότι ο λαός μας δεν παραιτείται. Ότι η αμφισβήτηση αυτού του δρόμου θα δυναμώσει. Ότι η μάχη ενάντια στην ιμπεριαλιστική εμπλοκή είναι ανοιχτή. Ότι η συγκέντρωση δυνάμεων για να περάσουμε στην αντεπίθεση δεν «αναβάλλεται» λόγω συσχετισμών, αλλά επιβάλλεται για να δοθεί πραγματική διέξοδος υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. #