Φτώχεια κι εκμετάλλευση, πόλεμοι και προσφυγιά είναι η ανάπτυξή τους.

«Οικοδομούμε επί των συμμαχιών μας με τους στρατηγικούς μας εταίρους, και κυρίως τη συμμαχία μας με τις ΗΠΑ. Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον». Η ανατριχιαστική αυτή αποστροφή του υπουργού Άμυνας την περασμένη Πέμπτη, υποδεχόμενος τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ που σταθμεύουν στην Ευρώπη, είναι παραπάνω από ενδεικτική για το πού είναι διατεθειμένη να φτάσει η αστική τάξη για τα συμφέροντα και τα κέρδη της, ρίχνοντας το λαό κυριολεκτικά στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Όπως βέβαια ενδεικτικό για τη στοίχιση όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων σε ό,τι αφορά τους στόχους της αστικής τάξης για την «αναβάθμισή» της στην περιοχή, μέσω πρωταγωνιστικών ρόλων στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, είναι και το κατάπτυστο «ευχαριστήριο» που όλοι μαζί – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 – απέστειλαν προς τη Βουλή των ΗΠΑ (με αφορμή την υποκριτική και ενταγμένη στις κόντρες ΗΠΑ – Τουρκίας αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων), εκφράζοντας την ευχή τους «για ανάπτυξη της μεταξύ μας συνεργασίας (…) για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για έναν καλύτερο και πιο ειρηνικό κόσμο». Και όλα αυτά θα τα πετύχουμε μαζί με τους μακελάρηδες συμμάχους μας»!!!

Αυτές οι επικίνδυνες για το λαό αποστολές που αναλαμβάνει η αστική τάξη, για την «αναβάθμιση» του ρόλου της στην περιοχή, αποτελούν και μέρος του «προσκλητηρίου» που απευθύνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στους «επενδυτές». Κυριολεκτικά διαφημίζει την «πολιτική διασφάλισης φιλικού οικονομικού περιβάλλοντος προς τις επιχειρήσεις», με βασικό «καύσιμο» της καπιταλιστικής ανάπτυξης την ένταση της εκμετάλλευσης, την προσπάθεια να μπει στο «γύψο» η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, τους εκατοντάδες αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους, την παραπέρα μείωση της φορολογίας επί των επιχειρηματικών κερδών, την κατάργηση της οποιασδήποτε χρονοτριβής ή «εμποδίου» για τους επενδυτές. Να λοιπόν τι έχουν να περιμένουν τα εργατικά – λαϊκά στρώματα από τα σχέδια της αστικής τάξης, από την ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου και των κερδών του: Φτώχεια και εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά.#