Μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΕΚ και του ΝΤ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ στη Μυτιλήνη, απαιτώντας κανένα κέντρο – φυλακή της ΕΕ.

Με ένα μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Σαπφούς, σε μια πόλη που «νέκρωσε» για μια ακόμη μέρα από την απεργία που κήρυξαν το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, επιμελητήρια και επιστημονικοί σύλλογοι, οι κάτοικοι της Μυτιλήνης διαδήλωσαν το πρωί της Πέμπτης την αποφασιστικότητα συνολικά των νησιωτών, να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για να πάψει ο διπλός εγκλωβισμός, να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό, να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για μετατροπή των νησιών σε φυλακές της ΕΕ.

Η νέα μαζική συγκέντρωση έγινε στον απόηχο της μάχης που δόθηκε από την Τρίτη σε πόλεις και χωριά της Λέσβου, κυρίως στην περιοχή Καράβα του Μανταμάδου, όπου ο λαϊκός ξεσηκωμός οδήγησε την κυβέρνηση σε αναδίπλωση, υποχρεώνοντάς την να αποσύρει τα ΜΑΤ από το νησί, που επί δυο μέρες λειτουργούσαν ως δυνάμεις κατοχής, δέρνοντας και απειλώντας τους κατοίκους, προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός για κλειστά κέντρα – στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων.

Η εικόνα των ΜΑΤ να επιβιβάζονται το πρωί στο «Νήσος Ρόδος», που δρομολογήθηκε έκτακτα γι’ αυτό το σκοπό, και να παίρνουν ντροπιασμένα το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, γέμισε με ενθουσιασμό και ικανοποίηση τους κατοίκους της Λέσβου, έδωσε νέα ώθηση στον αγώνα που συνεχίζεται. Σ’ αυτόν τον αγώνα, το Εργατικό Κέντρο του νησιού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, παίρνοντας πρωτοβουλίες και προβάλλοντας αιτήματα που βρίσκουν μεγάλη αποδοχή και απήχηση στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του νησιού.

Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση έκανε ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, Θοδωρής Ασλανίδης, ο οποίος στάθηκε στη μεγάλη πρώτη νίκη του λαού του νησιού με την αποχώρηση των ΜΑΤ, αλλά και την ανάγκη συνέχισης του αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων. Ξεκινώντας την ομιλία του χαιρέτισε «τον ξεσηκωμό, την αποφασιστικότητα, τον ηρωισμό και την παλικαριά χιλιάδων νησιωτών που απέναντι στις δυνάμεις εισβολής και καταστολής όρθωσαν ανάστημα και πέτυχε μια πρώτη νίκη. Η φωνή των νησιωτών ακούστηκε δυνατά και ξεκάθαρα: Κανένα κέντρο στα νησιά, ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά, τα νησιά μας δεν θα γίνουν φυλακές της ΕΕ»

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, μαθητές υπό κατάληψη σχολείου και του εμπορικού συλλόγου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου Σταύρος Τάσσος, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης, Νίκη Τσιριγώτη, μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ, μέλη Σωματείου Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αντιπροσωπεία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και του Εμπορικού συλλόγου Πέτρας.

httpss://www.youtube.com/watch?v=_5EtG3tg2Mc&feature=youtu.be

httpss://www.youtube.com/watch?v=QLbYfDy5sMg&feature=youtu.be