Με ΜΑΤ και χημικά κατά των κατοίκων η κυβέρνηση επιχειρεί να επιβάλει τα κλειστά κέντρα κράτησης.

Με ΜΑΤ, χημικά και άγρια καταστολή από τα ξημερώματα και αλλεπάλληλες επιθέσεις στους κατοίκους που αντιδρούν, η κυβέρνηση επιχειρεί να προχωρήσει τα σχέδιά της για τη δημιουργία κλειστών hot spot στους χώρους που έχει επιτάξει σε Λέσβο και Χίο.

Τα ξημερώματα στα λιμάνια της Λέσβου και της Χίου αποβιβάστηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συνοδεύοντας τα μηχανήματα που θα ξεκινήσουν τις εργασίες κατασκευής των κλειστών δομών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Με μία βίαιη επιχείρηση εισβολής και καταστολής οι διμοιρίες των ΜΑΤ που έφτασαν με πλοίο το ξημέρωμα στη Λέσβο σε συνεργασία με τις δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο νησί απώθησαν με χημικά τους εκατοντάδες κατοίκους που είχαν αποκλείσει το λιμάνι αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης να επιβάλει τα κλειστά κέντρα κράτησης φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες.

Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων κατά των συγκεντρωμένων κατοίκων, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Μανταμάδο, στη θέση Καράβα που έχει καθοριστεί για να δημιουργηθεί η νέα φυλακή για τους πρόσφυγες – μετανάστες και εξαπέλυσαν νέα επίθεση κατά των κατοίκων. Ήταν τέτοια η ένταση της καταστολής που οι αστυνομικές δυνάμεις έριχναν χημικά πριν ακόμα φτάσουν στον προορισμό τους, προκειμένου να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους κατοίκους.

Το νησί βρίσκεται κυριολεκτικά στο πόδι. Οι κάτοικοι της περιοχής του Μανταμάδου έχουν στήσει μπλόκα στο δρόμο τα οποία ενισχύονται από τα γύρω χωριά όπου χτυπάνε οι καμπάνες και καλούν τον κόσμο να βγει στο δρόμο.

Ανάλογη προσπάθεια να κατευθυνθούν προς το Μανταμάδο γίνεται και από όσους συμμετείχαν στην ολονύχτια κινητοποίηση στο λιμάνι και οι εισβολείς τους διέλυσαν νωρίς το πρωί.

Στην πρώτη γραμμή πάλης και το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο που καλεί σε γενικό ξεσηκωμό.#