Το Κ.Κ.Ε. χαιρετίζει το μαζικό παλλαϊκό ξεσηκωμό των κατοίκων με πρώτη μεγάλη νίκη την αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από το νησί. Έφυγαν κακήν κακώς οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ από τη Λέσβο.

Αναχώρησαν ντροπιασμένα στις 9 το πρωί από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε, οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ που είχαν μεταβεί στο νησί από το βράδυ της Δευτέρας, κατ’ εντολήν της κυβέρνησης.

Ο λαϊκός ξεσηκωμός που έζησε αυτές τις μέρες ο λεσβιακός λαός θύμιζε το «Go back» του 1944.

Με το ίδιο πλοίο θα μετακινηθούν ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του στρατού που είχαν μεταφερθεί.

Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο θα παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.

Το μαζικό παλλαϊκό ξεσηκωμό των κατοίκων της Λέσβου που σαν αποτέλεσμα είχε την πρώτη μεγάλη νίκη: Την απελευθέρωση της περιοχής Καράβα – Καβακλή από τις δυνάμεις καταστολής και την αποχώρηση των εισβολέων που η ίδια έστειλε από το νησί, χαιρετίζει η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ και καλεί σε συνέχιση του αγώνα με στόχο: Κανένα νέο κέντρο, κλειστό ή ανοιχτό στο νησί, να κλείσουν και αυτά που υπάρχουν. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί.

Στην ανακοίνωσή της, συγκεκριμένα, η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ χαιρετίζει το μαζικό παλλαϊκό ξεσηκωμό των συμπολιτών μας, που σαν αποτέλεσμα είχε την πρώτη μεγάλη νίκη: Την απελευθέρωση της περιοχής Καράβα – Καβακλή από τις δυνάμεις καταστολής και την αποχώρηση των εισβολέων που η ίδια έστειλε από το νησί.

Χαιρετίζει τον ανυπότακτο, μαχητικό λεσβιακό λαό, που τρεις μέρες τώρα, στην πόλη και στα χωριά, στα συλλαλητήρια και στα μπλόκα έδειξαν πεντακάθαρα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στους σιδερόφρακτους εισβολείς που έστειλε πως με τους Λέσβιους κανείς δεν πρόκειται εύκολα να καθαρίσει.

Ο Λεσβιακός λαός πέτυχε μία πρώτη μεγάλη νίκη. Ο πόλεμος, όμως, συνεχίζεται. Αποδείξαμε πως όταν αγωνιζόμαστε μαζικά και με αποφασιστικότητα μπορούμε να έχουμε επιτυχίες απέναντι και σε αδίστακτους αντίπαλους. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να ξαναστείλει ΜΑΤ στο νησί.

Τώρα είναι η ώρα, βγάζοντας συμπεράσματα από την πρώτη μεγάλη νίκη, να οργανωθούμε παντού και να συνεχίσουμε τον αγώνα για να πετύχουμε τον τελικό στόχο: Κανένα νέο κέντρο, κλειστό ή ανοιχτό στο νησί, να κλείσουν και αυτά που υπάρχουν. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί.

Καλούμε το Λεσβιακό λαό, όλους τους φορείς της πόλης και της υπαίθρου να συγκροτήσουν παντού επιτροπές αγώνα και να τεθούν σε ετοιμότητα.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Η τελική νίκη θα έρθει».

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα μαζική συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, στα πλαίσια της νέας 24ωρης απεργίας που κήρυξε το ΠΕΚ για σήμερα στο νησί, απαντώντας στη βία και την καταστολή και απαιτώντας, να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots, να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο – φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό, απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.#