Να σταματήσει κάθε ενέργεια που οδηγεί σε αντιπαράθεση τους κατοίκους του νησιού και σε βιαιοπραγίες κατά των προσφύγων και μεταναστών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τις νέες μαζικές ροές και τις θέσεις των δημάρχων, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μυτιλήνης, Νίκη Τσιριγώτη, Στρατής Κόμβος και Παναγιώτης Βαλακάκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δυτικής Λέσβου Γιάννης Συκάς, Θέμης Κλιομιδιώτης, Σταύρος Βαξεβάνης, Αντώνης Πανταχός, Γιώργος Σαλταμάρας και Χαράλαμπος Μαργαρίτης σημειώνουν:

«Οι ώρες είναι κρίσιμες.

Οι νέες μαζικές ροές προσφύγων και μεταναστών προς το νησί, αυτό που επιβάλλουν στο λαό της Λέσβου είναι αποφασιστικά να διεκδικήσει από την κυβέρνηση να στείλει, εδώ και τώρα, πλοία με τα οποία θα απεγκλωβίσει όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Μόρια και να παραλάβει όσους καταφθάνουν τις επόμενες ώρες και μέρες. Να τους μεταφέρει στην ηπειρωτική χώρα και να τους δώσει αμέσως ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες της ΕΕ. Να κλείσει τώρα η Μόρια και να μην ανοίξει κανένα άλλο hot spot στο νησί.

Να σταματήσουν αμέσως οι δήμαρχοι και η περιφερειακή αρχή να συναποφασίζουν με τον βουλευτή της κυβέρνησης Χ. Αθανασίου ο οποίος είναι συνένοχος για την εισβολή και τις αγριότητες των ΜΑΤ στο νησί. Να σταματήσουν κάθε ενέργεια η οποία οδηγεί στην απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση να υπάρξει αντιπαράθεση των κατοίκων του Δήμου της Μυτιλήνης κατά των κατοίκων του Δήμου της Δυτικής Λέσβου και το αντίστροφο.

Να απομονωθεί κάθε φωνή και ομάδα που καλεί σε βιαιοπραγία κατά των θυμάτων, κατά των προσφύγων και μεταναστών που η κυβέρνηση της Τουρκίας χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό χαρτί για να υπηρετήσει τα επιθετικά της σχέδια στη Συρία έχοντας τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο λαός της Λέσβου ενωμένος και πάλι πρέπει να στρέψει την πάλη του κατά των σχεδίων να γίνει το νησί φυλακή της ΕΕ. Αντί να εκβιάζει η κυβέρνηση τους νησιώτες, πρέπει τώρα να ασκήσει τη μέγιστη πίεση, και με όλους τους τρόπους, προς την ΕΕ για να αναλάβει τις ευθύνες της.

Καλούμε το λαό σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα και απαιτούμε την έκτακτη και άμεση σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων».#