Μέρα δράσης στα σούπερ μάρκετς – Παρεμβάσεις και εξορμήσεις στη Μυτιλήνη.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου έδωσε δυναμικά το «παρών» στην ημέρα πανελλαδικής δράσης, ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market και στην πόλη της Μυτιλήνης.

Στις συζητήσεις με τους εργαζομένους τονίστηκε η σημασία των μέτρων υγιεινής κι ασφάλειας στους χώρους εργασίας και πάνω απ’ όλα της συνεχούς διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, ειδικά σε κρίσιμες συγκυρίες σαν την τωρινή της πανδημίας όπου γίνεται προσπάθεια, η προστασία από τον ιό να γίνει «ατομική ευθύνη» του καθενός. Οι όμιλοι των super markets κατέγραψαν ρεκόρ τζίρου αυτές τις ημέρες και ταυτόχρονα επικαλούνται τον αυξημένο φόρτο εργασιών για όλο και εντατικότερη εργασία από τους υπαλλήλους, με όλους τους κινδύνους τους οποίους έχει μια τέτοια πρακτική στα μέτρα προστασίας και υγείας.

Έδωσαν το μήνυμα ότι, ενάντια σ’ αυτές τις επιδιώξεις κυβέρνησης κι εργοδοσίας προτάσσουν τον συλλογικό αγώνα κι ότι το σωματείο είναι και πρέπει να παραμείνει το αποκούμπι του κάθε συναδέλφου μας, κι ακριβώς σ’ αυτήν την κατεύθυνση ενημέρωσαν για την έγκαιρη καταβολή του Δώρου Πάσχα που λήγει σήμερα.

Κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους για οποιοδήποτε πρόβλημα, προσπάθεια αλλαγής εργασιακών σχέσεων, μη καταβολή δώρου Πάσχα, αδειών και  άλλα που αντιμετωπίσουν στο χώρο εργασίας τους να επικοινωνούν με το σωματείο στο email eiylesvou@gmail.com ή πρωινές ώρες τις καθημερινές στο τηλέφωνο 22510-22734.#