Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2020 στη Μυτιλήνη.

«Σοσιαλισμός, για να μπορέσουμε «να ανασάνουμε», για να νικήσει η ζωή»

Ομιλητής ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.

Για άλλη μια χρονιά ξεκινάει το ταξίδι του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή που θα έρθει και στη Μυτιλήνη, το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη. Το μεράκι, η φαντασία, η εφευρετικότητα, η διάθεση για προσφορά φουντώνουν διαρκώς, μέρα με τη μέρα προκειμένου οι «κόκκινες πολιτείες» να ζωντανέψουν ξανά σε κάθε πόλη της Ελλάδας προστατεύοντας παράλληλα την υγεία των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που θα επισκεφτούν για ακόμη μια φορά τις εκδηλώσεις μας.

Το φετινό φεστιβάλ με τίτλο «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή…» θα αποτελέσει ένα μεγάλο χώρο συνάντησης για όλους αυτούς που αμφισβητούν την σημερινή πραγματικότητα, που θέλουν να αγωνιστούν, να σχεδιάσουν το επόμενο βήμα σε αυτόν τον αγώνα, αλλά και όσους ψάχνουν να βρουν απαντήσεις σε όλα όσα τους προβληματίζουν, να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν μπροστά ώστε ο λαός και η νεολαία να μείνουν «όρθιοι και δυνατοί» στην περίοδο της πανδημίας, για να μπορούμε να δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε κυβερνήσεις, ΕΕ και αστικά κόμματα που έχουν δώσει δείγματα γραφής, βάζοντας την υγεία του λαού στη λογική «κόστους – οφέλους».

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» φέτος θα προσαρμοστεί για την προστασία της υγείας των επισκεπτών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε όλες του τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Θα εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής (σταθμοί αντισηπτικών, επαρκείς τουαλέτες, νιπτήρες κ.λπ.), με τον απαραίτητο τακτικό καθαρισμό κατά τη διάρκεια όλων των λειτουργιών και δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ.

Με όλες τους τις δυνάμεις οργανώνουν την πάλη για να μην πληρώσει ο λαός ξανά την καπιταλιστική κρίση. Όλοι όσοι ήθελαν το λαό να μείνει «σιωπηλός» στην περίοδο της καραντίνας και επέρριπταν τα πάντα στην αναγκαία, προφανώς, «ατομική ευθύνη» είναι αυτοί που συμφωνούν με την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι είναι μειωμένος ο κίνδυνος διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, που έκαναν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων ομίλων σε Μεταφορές και Τουρισμό.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει την υπεύθυνη στάση τους, την ικανότητά τους οργανωμένα και συλλογικά να μπαίνουν μπροστά, ώστε να δυναμώνει η αγωνιστική διεκδίκηση και να τηρούνται ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας.

Ο χώρος και το πλήρες πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. #