«Ανθυγιεινή» η πολιτική της κυβέρνησης στην πανδημία του κορονοϊού.

Την «ανθυγιεινή» πολιτική της κυβέρνησης που στοχεύει στα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών των Μεταφορών και του Τουρισμού, σε βάρος της υγείας του λαού, καταγγέλλει η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

«…Στη Λέσβο το σύστημα έχει φθάσει στα όριά του», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταγγέλλει ότι «το αλαλούμ που επικρατεί στη λήψη των τεστ και στην ενημέρωση από την πολιτική προστασία όσων ιχνηλατούνται, αποδεικνύει την παντελή έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και στοιχειώδους υποδομής για να εφαρμοστούν ακόμα και αυτά τα ανεπαρκή μέτρα που εξαγγέλλει κάθε μέρα η κυβέρνηση.

…Έχουν, πλέον, καταρριφθεί στη συνείδηση του Λεσβιακού λαού τα έωλα επιχειρήματα που επικαλείται η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει τη διάδοση του ιού. Έχει γίνει σε όλους καθαρό πως μπροστά στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν τίποτα. Η αθώωση του ανοίγματος στους τουρίστες ακούγεται σαν ανέκδοτο στα αυτιά των συμπολιτών μας.

…Η στοχοποίηση των νέων και της χαλάρωσης της ατομικής ευθύνης γίνεται μόνο και μόνο για να κρύψουν τη μεγάλη αλήθεια:

Ότι η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο βελτίωσης του εθνικού συστήματος Υγείας και το δεύτερο κύμα του κορονοϊού μάς βρίσκει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από το πρώτο.

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης να απαιτήσουν από την κυβέρνηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας στο νησί μας.»

Αναλυτικά η καταγγελία της ΤΕ Λέσβου του Κ.Κ.Ε.