Ο λεσβιακός λαός σύσσωμος να απαιτήσει να κλείσει οριστικά το ΚΥΤ της Μόριας.

Την απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση του ΚΥΤ της Μόριας καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης η οποία σε ανακοίνωση της τονίζει:

«Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης της ΝΔ προς τους κατοίκους του νησιού μας δεν έχει τέλος. Αφού μήνες τώρα τα παπαγαλάκια της διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους προσπαθώντας να μας πείσουν πως τα «μέτρα» της θα αποδώσουν, μετά τους πανηγυρισμούς της για την υποτιθέμενη «αποσυμφόρηση» της Μόριας, ήρθε η απόφασή της για επέκταση του ΚΥΤ σε ακίνητα πέριξ αυτού, μια απόφαση που αποδεικνύει τον απαράδεκτο σχεδιασμό να μετατραπούν τα νησιά μας σε μόνιμη φυλακή ανθρώπων, ως απαρέγκλιτη εφαρμογή της συμφωνίας του εγκλωβισμού που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο λεσβιακός λαός σύσσωμος πρέπει να απαιτήσει όχι μόνο να μην επεκταθεί αλλά να κλείσει οριστικά το ΚΥΤ της Μόριας και να μην ανοίξει καμιά νέα δομή πουθενά στο νησί. Να προχωρήσει ο μαζικός απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να εγκαταλείψει μεσοβέζικες θέσεις και προτάσεις που έδωσαν αέρα στα πανιά της κυβέρνησης και να πάρει ξεκάθαρη θέση. Στην προσεχή συνεδρίασή του να καταδικάσει την απόφαση αυτή της κυβέρνησης και να απαιτήσει την ανάκλησή της. Να απαιτήσει να κλείσει οριστικά το ΚΥΤ της Μόριας. Να μην υπάρξει καμία νέα δομή στη Λέσβο. Να απαιτήσει εδώ και τώρα τον οργανωμένο μαζικό απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί, να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Να πιεστεί η Εuρωπαϊκή Ένωση ώστε να δεχθεί τους πρόσφυγες-μετανάστες. Με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ να οργανωθούν οι υπηρεσίες ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας». #