ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Καμία επέκταση του ΚΥΤ Μόριας!

Να απαντήσουν δυναμικά ενάντια στη νέα πρόκληση της κυβέρνησης για την επέκταση του ΚΥΤ της Μόριας σε ακίνητα γύρω από αυτό καλεί με ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο τους εργαζόμενους του νησιού.

Ταυτόχρονα τους καλεί να διεκδικήσουν το κλείσιμο της φυλακής της Μόριας και τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από όλα τα νησιά με την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, ώστε οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση επισημαίνει:

«Λίγους μόνους μήνες μετά τους μεγαλειώδεις αγώνες του λεσβιακού λαού ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία νέου κλειστού κέντρου, η κυβέρνηση επανέρχεται με νέο σχέδιο, με απόφαση για την επέκταση του ΚΥΤ της Μόριας σε ακίνητα πέριξ αυτού. Η απόφαση αυτή έρχεται στην ουσία να πραγματοποιήσει τους απαράδεκτους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για μετατροπή του νησιού μας σε μόνιμη φυλακή, σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τον εμπαιγμό προς τους κατοίκους του νησιού μας. Σε αυτήν τη ρότα όμως κινούνται και οι άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις καθώς και η δημοτική αρχή Μυτιλήνης που με τα μισόλογά τους έστρωσαν το πεδίο στην κυβέρνηση να προχωρήσει τους σχεδιασμούς της παρά την άρνηση του λεσβιακού λαού.

Καλούμε τους φορείς του νησιού μας να πάρουν σαφή θέση ενάντια στην επέκταση του ΚΥΤ, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νησιώτες σε αυτήν τη νέα πρόκληση της κυβέρνησης να απαντήσουμε δυναμικά ενάντια στην επέκταση και να διεκδικήσουμε:

  • Να κλείσει η φυλακή της Μόριας και των άλλων hot spots.

  • Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε ανοιχτό – ούτε κλειστό.

  • Να μη μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών.

  • Να καταργηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, ώστε οι πρόσφυγες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

  • Να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες που είναι εγκλωβισμένοι στα νησιά. Μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους.

  • Να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας και απευθείας μετακίνησή τους στις χώρες προορισμού τους.

  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού». #