H Μαρία Κομνηνάκα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου.

Για δεύτερη φορά τους καλοκαιρινούς μήνες η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτίνα Λέσβου του ΚΚΕ επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου. Η συνάντηση έγινε με τον Περιφερειακό Διοικητή Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, καθώς και με αντιπροσωπεία της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιώργο Ντίνο.

Η βουλευτίνα άκουσε με μεγάλη προσοχή τα προβλήματα που πρέπει «να βοηθήσει ώστε να δοθούν λύσεις» όπως τόνισαν κατά τη συζήτηση τα στελέχη της υπηρεσίας. Της ανέφεραν για τον απαρχαιωμένο στόλο των πυροσβεστικών οχημάτων και ότι πρέπει να μπει στον προγραμματισμό η αντικατάστασή τους. Τόνισαν ιδιαίτερα την απαράδεκτη κτιριακή υποδομή που στεγάζονται τα κλιμάκια της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε Πλωμάρι, Αγιάσο και Καλλονή και ότι είναι ανάγκη άμεσα να βρεθεί λύση για την μεταστέγασή τους. Και ακόμα ότι το κλιμάκιο της Καλλονής πρέπει να αναβαθμιστεί σε Πυροσβεστική Υπηρεσία για να μπορεί να κάνει προσλήψεις προσωπικού γιατί έχει στην ευθύνη του ένα μεγάλο μέρος του νησιού μας.

Όπως επίσης επεσήμαναν την αναγκαιότητα να μεταφερθεί σε άλλο κτίριο, πιο λειτουργικό το συντονιστικό κέντρο της υπηρεσίας τους.

Μέσα δε από τη γενικότερη κουβέντα και σε σχέση με τις φετινές πυρκαγιές φάνηκε ότι οι εργαζόμενοι πυροσβέστες είναι αυτοί που με αυταπάρνηση, ξεχνώντας κούραση, οικογένεια κ.λπ., μπορεί για μέρες να βρίσκονται στο σημείο που βρίσκεται σε εξέλιξη μια πυρκαγιά. Ακόμα ότι τα μέτωπα που έρχονται να αντιμετωπίσουν είναι πολλά. «Δεν είναι μόνο οι πυρκαγιές στα δάση. Είναι στον αστικό ιστό της πόλης, είναι η μόνιμη παρουσία μας στο ΚΥΤ της Μόριας κ.λπ. Είναι τα πεπαλαιωμένα δίκτυα των πυροσβεστικών κρουνών, οι στενοί δρόμοι που κάνουν ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Οι κρουνοί είναι ανάγκη άμεσα να αντικατασταθούν».

Σε ερώτηση της βουλευτίνας για το αν επαρκεί το προσωπικό η απάντηση ήταν ότι για νέες προσλήψεις πάντα θα έχουμε ανάγκη. Η βουλευτίνα του ΚΚΕ τους υποσχέθηκε να φέρει τα προβλήματά τους στη Βουλή και να καταθέσει σχετικό υπόμνημα. Και τέλος, τους τόνισε ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εργαζόμενων πυροσβεστών που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, όπως κάνει μέχρι τώρα, μέσα και έξω από τη Βουλή.#