Αντιφασιστική συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στις 6/10 στην πλατεία Σαπφούς.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργανώνει στις 6 Οκτώβρη στις 18.30 στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη απευθύνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Στο κάλεσμά του το ΠΕΚ αναφέρει:

«H δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, οι δολοφονικές επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες τόσο στην πλατεία Σαπφούς τον Απρίλη του 2018 όσο και σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι ενέργειες και πράξεις οργανωμένες τόσο από διάφορα φασιστικά μορφώματα όσο και από την εγκληματική – ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Ενέργειες, που ακόμη και σήμερα μένουν ατιμώρητες, με τη δίκη των ναζιστών να διαρκεί πάνω από 6 χρόνια, με τους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά και με τη στάση της εισαγγελέα να τους ξεπλένει, ανοίγοντας τον δρόμο για την αθώωσή τους».

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την επόμενη μέρα

«Οι λουφαγμένοι σε ένα βαθμό σήμερα φασίστες, όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου θα συνεχίσουν να είναι η χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Δεν έπαψαν ποτέ να στηρίζουν όλα τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματά μας, τις συλλογικές συμβάσεις, την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Έχουν το μερτικό τους όποτε τους καλούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο να μπαίνουν εμπόδιο να σηκώνουν οι εργαζόμενοι κεφάλι, για να επικρατεί στους χώρους δουλειάς και σε σχολεία σιγή νεκροταφείου, ενισχύοντας τον φόβο και το συμβιβασμό.

Το εργατικό κίνημα έχει τη δύναμη να τους απομονώσει με την οργάνωση αγώνων που στοχεύουν την αιτία που τους μεγαλώνει, τους τροφοδοτεί και τελικά τους χρησιμοποιεί όποτε και όπως βολεύει τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όσα έλεγαν τα Συνδικάτα πριν το ναζιστικό μόρφωμα συρρικνωθεί εκλογικά, τα στελέχη του αλλάξουν κόμματα και το κίνημα ακυρώσει με τον αγώνα του την εγκληματική του δράση. Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν ξανά τα εργατικά λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση, τις τεράστιες  ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά μας, στο να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε κλειστό ούτε ανοιχτό, στο να μη γίνουν τα νησιά μας φυλακές ανθρώπινων ψυχών.

Έτσι μόνο αντιμετωπίζονται οι φασίστες, όσα μορφώματα κι αν επινοήσουν».

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί το λαό του νησιού να συμμετάσχει δυναμικά στην Αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 6 και 30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Πριν από εφτά περίπου χρόνια, στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 δολοφονείται ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι από μαχαιριές του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, στις 12 Σεπτέμβρη του 2013 δέχονται δολοφονική επίθεση μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και άλλα φασιστοειδή, το Γενάρη του 2013 δολοφονείται από χρυσαυγίτες ο μετανάστης Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, ενώ τον Ιούνιο του 2012 τέσσερις Αιγύπτιοι ψαράδες δέχονται επίθεση από κουκουλοφόρους. Η αλυσίδα των εγκληματικών-δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής δεν ξεκινά ούτε τελειώνει εκεί.

Σήμερα 7 χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν έχει ολοκληρωθεί, με τους κατηγορούμενους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, ενώ η εισήγηση της Εισαγγελίας τους ξεπλένει.

Απέναντι στους ναζιστές-φασίστες, που αποτελούν τα πιο πιστά σκυλιά του συστήματος και χτυπούν σε κάθε ευκαιρία πρόσφυγες/ισσες, μετανάστες/τριες και οποιονδήποτε αγωνίζεται για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση και ρατσισμό, υψώνουμε τείχος λαϊκής αλληλεγγύης και ενότητας. Συμμετέχουμε αποφασιστικά στα ταξικά σωματεία και παλεύουμε για την ανατροπή αυτού του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και των δεκανικιών του».

H Πανσπουδαστική Κ.Σ.

Στο συλλαλητήριο του Παλλεσβιακoύ Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Τρίτης 6ης Οκτώβρη στις 6 και 30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς συμμετέχει και η Πανσπουδαστική Κ.Σ. Στην ανακοίνωση – κάλεσμά της αναφέρει:

«Στις 7 Οκτώβρη, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την εγκληματική-ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
5,5 χρόνια μετά την έναρξη της δίκης και με τη δημοσιοποίηση άπειρων στοιχείων, αποδείχτηκε περίτρανα ότι το χέρι των δολοφόνων του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν και άλλων που η υπόθεση τους μπήκε στο συρτάρι, το όπλισε η ναζιστική ιδεολογία τους.

Αποδείχτηκε ότι οι μαχαιροβγάλτες υπαίτιοι για τον ξυλοδαρμό μεταναστών, εργαζομένων, συνδικαλιστών και άλλων αντιφασιστών, έκαναν «τουμπεκί ψιλοκομμένο» μπροστά στις προσταγές των εφοπλιστών και των εργολάβων.

Δεν ξεχνάμε ότι και όσο ήταν στη Βουλή αλλά και έξω από αυτή, στήριζαν με όλες τους τις δυνάμεις, κάθε αντιδραστικό νομοσχέδιο που τσάκιζε τα δικαιώματα μας.

Δεν ξεχνάμε ότι χρυσαυγίτες και άλλοι φασίστες πρωταγωνίστησαν σε πογκρόμ εναντία σε γυναικόπαιδα πρόσφυγες και μετανάστες στην πλατεία Σαπφούς το 2018.

Δεν ξεχνάμε τη θρασύδειλη επιδρομή των φασιστοειδών στο πανεπιστήμιο μας πέρυσι που δεν ήταν απλά «βρωμιές στους τοίχους» αλλά μια ακόμη προσπάθεια να σπείρουν εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο στους φοιτητές.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για το τέλος τόσο της Χρυσής Αυγής, όσο και κάθε φασιστικού μορφώματος!

Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια στην πολιτική που εκκολάπτει το «αυγό του φιδιού», ενάντια στην πολιτική που οδηγεί χιλιάδες νέους στην απογοήτευση και την εξαθλίωση, στην ίδια πολιτική που έχει αφήσει ξεκρέμαστους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναφορικά με το μέλλον τους.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών και για να μη δημιουργηθεί καμία νέα φυλακή ψυχών, ώστε να ικανοποιηθούν όλοι οι μετανάστες και οι νησιώτες αλλά και για να κλείσει μια για πάντα το στόμα κάθε λογής φασιστοειδών.

Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αντιφασιστική συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Σαπφούς την Τρίτη 6/10 στις 18:30, μια μέρα πριν την ανακοίνωση της απόφασης.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία και καταδίκη των ναζιστών εγκληματιών»!

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών αναφέρει:

«Ο λαός απαιτεί: Οι Ναζί στην φυλακή! ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην αντιφασιστική συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Λέσβου Την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Σαπφούς.  Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ που στρώνει το έδαφος αλλά και αξιοποιεί τους φασίστες.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνεται με στόχο να πληρώσουν ξανά τα εργατικά λαϊκά στρώματα τη νέα κρίση, τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, αλλά και ενάντια στην κλιμάκωση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά μας, στο να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο, ούτε κλειστό ούτε ανοιχτό, στο να μην γίνουν τα νησιά μας φυλακές ανθρώπινων ψυχών.

Έτσι μόνο αντιμετωπίζονται οι φασίστες, όσα μορφώματα κι αν επινοήσουν. Η δίκη μπορεί να φτάνει στο τέλος της όμως ο αγώνας του λαού ενάντια στο φασιστικό έκτρωμα,η πάλη για να απομονωθούν από κάθε γειτονιά από κάθε χώρο σχολείου και δουλειάς οι φασίστες τώρα δυναμώνει!

Στέλνουμε τους φασίστες- εγκληματίες εκεί που ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας! Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον! Συνεχίζουμε τον αγώνα!».

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) στο κάλεσμά του τονίζει:

«Μέσα από τη δίκη αποδείχθηκε περίτρανα ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση, ότι υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια χρήσιμο εργαλείο του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, με θύματα εργαζόμενους, νέους ανθρώπους, Έλληνες και μετανάστες.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τα δεκάδες εγκλήματα των ναζί εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές κομμουνιστές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, τις δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις.

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ!

Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να τσακιστεί το αυγό του φιδιού που το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο επωάζει. Θα συνεχίσουμε την πάλη για να απομονώνεται κάθε φασιστική, ρατσιστική φωνή και δράση. Ανυποχώρητα θα συνεχίσουμε να στρέφουμε τα βέλη μας σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και μας καταπιέζουν, που τσακίζουν τα δικαιώματά μας στην εργασία, τη μητρότητα, τη ζωή. Αυτούς, δηλαδή, που η Χρυσή Αυγή πιστά υπηρέτησε, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα συμφέροντά τους.

Απαιτούμε την καταδίκη και την τιμωρία των ναζί-φασιστών, της εγκληματικής τους δράσης.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς». #