ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: «Είναι δύσκολο να παρακολουθήσουμε τους σαλτιμπαγκισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μόρια»

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνούς σε ομιλία του στη Βουλή και σε τοπικό κανάλι ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ δεν συνυπέγραψαν κείμενο της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση της Μόριας:

«Είναι δύσκολο βέβαια να παρακολουθήσει κάποιος τους σαλτιμπαγκισμούς ενός κόμματος που, ως κυβέρνηση, έστησε και συντηρούσε επί τέσσερα χρόνια την αθλιότητα της Μόριας, ενώ και σήμερα οι δυνάμεις του στο νησί συνεχίζουν να μιλάνε για αποσυμφόρηση μεγάλου μέρους των προσφύγων και μεταναστών και όχι για απεγκλωβισμό όλων. Άρα θεωρούν πως κάποιοι λίγοι θα πρέπει να μείνουν στο νησί και να μείνουν πού; Προφανώς σε κάποια δομή.

Πιο εύκολο ίσως θα είναι να παρακολουθεί κάποιος τις κοκορομαχίες του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ με τον συνάδελφό του της Νέας Δημοκρατίας για το ποιο από τα κόμματά τους “πάσχιζε» και πασχίζει” για να μείνουν λιγότεροι μετανάστες στο νησί. Θα βγάλει το ασφαλές συμπέρασμα πως το “λιγότεροι” είναι ο στόχος και των δύο και όχι η αποχώρηση όλων.

Σχετικά με την παρέμβαση των κομμάτων στην Ευρωβουλή ωστόσο τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:

Το ΚΚΕ είχε άμεση και ουσιαστική παρέμβαση για το ζήτημα. Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του την αμέσως επόμενη μέρα των γεγονότων στη Μόρια κατέθεσε κατεπείγουσα Ερώτηση στην Κομισιόν, αναδεικνύοντας τόσο το ζήτημα να κλείσει εδώ και τώρα η Μόρια όσο και τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ για το πρόβλημα.

Την επόμενη μέρα, πήρε το λόγο – το μόνο κόμμα από την Ελλάδα – στη συζήτηση στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και έθεσε το ζήτημα “να κλείσει οριστικά η Μόρια και να μη φτιαχτεί άλλο ΚΥΤ, είτε κλειστού είτε ανοιχτού τύπου και στη Λέσβο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου”.

Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει και τα ρέστα από το ΚΚΕ είναι κυριολεκτικά μία αθλιότητα πρώτης γραμμής. Ποιος; Ο ΣΥΡΙΖΑ που επί μια 4ετία ως κυβέρνηση δικαιολογούσε την αθλιότητα της Μόριας, για να “βγάλει λάδι” την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ. Ποιος; Ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε τη σφραγίδα του στην απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και στην κατά γράμμα υλοποίηση του Κανονισμού του Δουβλίνου που οδήγησαν στον σημερινό εγκλωβισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ευθύνεται για την εγκατάσταση πολλαπλών αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας και επιδίδεται στη δικαιολόγηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που είναι η αιτία της προσφυγιάς.

Για την ιστορία να συμπληρώσουμε πως το κείμενο της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Δεν μπήκε και δεν μπαίνει για συζήτηση σε καμία επιτροπή της Ευρωβουλής».