Οι εξελίξεις που αφορούν το Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο είναι και ταχύτατες και άκρως επικίνδυνες!

Η επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας έχει αλλάξει επίπεδο. Είναι σοβαρό πια το ενδεχόμενο μπροστά μας να μην έχουμε τα συνηθισμένα θερμά επεισόδια, αλλά πολεμικά επεισόδια και συγκρούσεις για να δρομολογηθούν τα παζάρια – οι επώδυνοι συμβιβασμοί που οδηγούν στην άκρως επικίνδυνη συνδιαχείριση – ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, ενώ η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης συνεχώς κλιμακώνεται.

Ενώ η κυβέρνηση της Τουρκίας δημιουργεί συνεχώς νέα τελεσμένα που ενισχύουν προκλητικά τις διεκδικήσεις της σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, γκριζάροντας όλο και πιο μεγαλύτερες θαλάσσιες ζώνες καθώς και νησιά, έχει τη στήριξη ή την ανοχή των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπικουρούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και άλλα κέντρα συνεχίζουν να καμώνονται ότι με τις συμμαχίες τους προστατεύουν τα σύνορα και την ειρήνη.

Όμως αυτή η αναβαθμισμένη συμμαχία εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στους ανταγωνισμούς και την εκθέτει σε πολλαπλούς κινδύνους.

Η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο όχι μόνο δεν αποκλείει, άλλα για να προχωρήσει και να δικαιολογηθεί προϋποθέτει την ένταση και τα πολεμικά επεισόδια και συγκρούσεις.

Η εργατική τάξη, ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψουν στην αστική τάξη και τα κόμματά της, να εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ή να παραβιάζουν κυριαρχικά δικαιώματα άλλων χωρών.

Τα νησιά έχουν και πρέπει να έχουν πλήρη επήρεια στον καθορισμό της ΑΟΖ με βάση το διεθνές δίκαιο. Αν αυτό παραβιαστεί τότε ποιος δεν καταλαβαίνει ότι ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για μεγαλύτερη αλλαγή συνόρων και αυτή δεν γίνεται χωρίς πόλεμο, χωρίς να το πληρώσουν οι λαοί με δάκρυα, αίμα και προσφυγιά!

Οι θέσεις του ΚΚΕ, οι κοινές ανακοινώσεις του ΚΚΕ με το ΚΚΤ δείχνουν το μόνο δρόμο που έχουν οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες απειλές. Που δεν είναι άλλος από το να δυναμώσουμε τώρα την πάλη μας ενάντια σε κάθε πρόκληση, σε κάθε παραβίαση των συνόρων, σε κάθε πολεμικό επεισόδιο.

Οι ανάγκες των λαών της περιοχής, η αμοιβαία επωφελής συνεργασία των χωρών μπορούν να διασφαλιστούν μόνο με την αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όπως και από κάθε άλλη ιμπεριαλιστική ένωση, με τους λαούς νοικοκύρηδες στον τόπο τους, με την εξουσία στα χέρια τους. #