Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μυτιλήνης: Καμιά απόφαση, κανένα ψήφισμα,δεν εγκρίνουμε και δεν νομιμοποιούμε!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Μυτιλήνης, Νίκη Τσιριγώτη, Στρατής Κόμβος και Παναγιώτης Βαλάκος, με ανακοίνωση τους, καλούν τον Λεσβιακό λαό να βγάλει τα συμπεράσματα του, για όσα έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης.

«Η απάντηση αυτή, αναφέρεται, απευθύνεται στους 11 δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής, στους 3 δημοτικούς συμβούλους της μείζονος «αντιπολίτευσης» και στους 2 δημοτικούς συμβούλους της ελάσσονος «αντιπολίτευσης» καθώς και στο Δήμαρχο Μυτιλήνης, οι οποίοι από κοινού αισθάνθηκαν την ανάγκη να μας κουνήσουν το δάχτυλο για τη στάση που κρατήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (3-2-2021) και δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη με όσο ή όποιο πολιτικό θάρρος διαθέτουν να κοιτάξουν το λαό της Λέσβου κατάματα και να του εξηγήσουν για ποιο λόγο τον κορόιδεψαν και σε τι ακριβώς είπαν το … μεγάλο ΝΑΙ.

Ευτυχώς η συνεδρίαση μεταδιδόταν ζωντανά, με πολλούς «τηλεθεατές» γι’ αυτό και τα πολλά λόγια είναι περιττά.

Αυτό που ξαναλέμε εμείς είναι πως λίγη τσίπα δε βλάπτει.

Πράγματι όταν δεν έχεις ρεαλιστική πρόταση, είτε λαϊκίζεις είτε ψεύδεσαι. Διότι τι διαφορετικό άραγε κάνεις όταν τοποθετείσαι ανάλογα με το αν είσαι αντιπολίτευση ή δημοτική αρχή, όταν τοποθετείσαι ανάλογα με το κοινό του οποίου τα αυτιά θες να χαϊδέψεις, όταν άλλα λες το Σεπτέμβρη κι άλλα λες τον Οκτώβρη;

Δυστυχώς για εσάς κύριοι σύμβουλοι και κύριε Δήμαρχε ο λαός όντως δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, οπότε διαλέξτε τίτλο: του ψεύτη ή του λαϊκιστή.

Και είναι αλήθεια επίσης ότι θέλει πολύ θράσος για να παρουσιάσει κανείς το άσπρο ως μαύρο και να κατηγορεί τους συμβούλους που δε συμφωνούν μαζί του για συκοφαντία και υπονόμευση, επικαλούμενος τη «δημοκρατία» και τις «νόμιμες» διαδικασίες, όταν αδιαμφισβήτητα μεθοδεύtηκε μια ολόκληρη διαδικασία έτσι ώστε να σας «βγούνε» τα κουκιά και να πάρετε τα εύσημα από τον Υπουργό σας και από όποιον άλλο εσείς δίνετε αναφορά, τη στιγμή που δεν απαντήσατε σε κανένα αίτημα και ερώτημά μας, όταν κάνατε πως δήθεν δεν ακούτε το ΟΧΙ των τοπικών κοινωνιών. 

Πιέσατε με τα ψεύτικα διλήμματά σας «Ή Καρά Τεπές ή νέα υπερδομή». Αλλά όσο και να πιέζετε κανείς δεν σας έχει πια εμπιστοσύνη, αφού τον επόμενο κιόλας μήνα μπορεί η νέα υπερδομή να είναι για εσάς μια «μη ρεαλιστική» λύση και να χρειάζεται κι άλλη δομή ή δομές.

Με νύχια και με δόντια παλεύατε επί πέντε και πλέον ώρες για να μην αναφερθεί η τοποθεσία της σχεδιαζόμενης υπερδομής, ώστε να μην δώσετε το δικαίωμα ψήφου στον εκπρόσωπο της τοπικής κοινωνίας. Γιατί το ψέμα ότι δήθεν δεν γνωρίζετε το που σχεδιάζεται να γίνει η νέα δομή είναι τουλάχιστον γελοίο. Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι! Εάν πάλι πράγματι ακόμα δεν γνωρίζετε, δεν … είδατε ή δεν … ακούσατε (παρά τις απαντήσεις από το γραφείο του Υπουργού και παρά τα δημοσιευμένα έγγραφα), τότε ίσως δεν είστε ικανοί για να παίρνετε αποφάσεις για το Δήμο μας.

Κύριοι 16 σύμβουλοι, γνωρίζετε ότι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν είναι ούτε ο κ. Μηταράκης ούτε ο κ. Αθανασίου που παρευρίσκονταν από την αρχή της συνεδρίασης για να επιχειρηματολογήσουν μονόπλευρα προσπαθώντας να μας πείσουν για την … αναγκαιότητα της δομής εγκλωβισμού στο νησί μας. Αφήστε λοιπόν τα επιχειρήματα της πλάκας για δικά μας τάχα κομματικά οφέλη γιατί γελάνε και οι πέτρες ακόμα. Καλά θα κάνετε να πείσετε πρώτα τους εαυτούς σας ότι κάνατε το «σωστό» γιατί εμάς δε μας πείθετε.

Τις προτάσεις μας τις γνωρίζετε και τις έχετε. Δεν τις αποδέχεστε γιατί έχετε άλλη πολιτική. Την πολιτική της κυβέρνησης που στηρίζετε και σας στηρίζει και της ΕΕ που είστε θιασώτες.

Για εμάς έχετε βάλει την υπογραφή σας στο να γίνει το νησί μας δεσμοφύλακας της ΕΕ, έχετε βάλει την υπογραφή σας στη δημιουργία της νέας υπερδομής – φυλακής 5.000 και παραπάνω εγκλωβισμένων ανθρώπων, έχετε αποδεχτεί την απαίτηση Κυβέρνησης, ΕΕ και Τουρκίας να είναι το νησί μας η φυλακή της Ευρώπης.

Εμείς σας δηλώνουμε ότι καμία τέτοια απόφαση, κανένα τέτοιο ψήφισμα δεν εγκρίνουμε και δε νομιμοποιούμε. Καλούμε το λαό της Λέσβου να οργανώσει τον αγώνα του και στην πράξη να αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμία συναίνεση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της ΕΕ. Θα είμαστε στο πλευρό του».

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγιάσου

Ενώ πριν ένα χρόνο και κάτι που είχαμε πάρει ομόφωνη απόφαση να μη γίνει νέα δομή πουθενά στο νησί και καμάρωναν  για την ομόφωνη απόφαση, και αφού μεσολάβησε ένας μεγάλος αγώνας που δόθηκε από όλους τους Λέσβιους στην Καράβα για να αποφευχθεί το προμελετημένο έγκλημα της κυβέρνησης και της Ε.Ε. με τα ΜΑΤ και τους Αίαντες που έφεραν, σε αντίθεση με τη προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου , η πλειοψηφία άλλαξε την άποψη της κατά 180 μοίρες και μάλιστα επιχειρηματολόγησε  ότι πρέπει να γίνει μια νέα δομή, κλειστή, μακριά από τον αστικό ιστό.   Μια φυλακή δηλαδή στο πουθενά, ένα γκέτο, μια νέα Σπιναλόγκα.

Υποτασσόμενοι στην κυβέρνηση και στη Δημαρχία του ΚΥΤελλη τα τρία από τα τέσσερα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού «Όλοι μαζί για την Αγιάσο» τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας νέου ΚΥΤ. Στην ερώτηση μας αν το νέο ΚΥΤ κατασκευαζόταν στη περιοχή της Αγιάσου η πρόεδρος αντέδρασε με την έκφραση: Όχι βέβαια στην Αγιάσο. Ας πάει αλλού αλλά όχι στη Αγιάσο.

Ταγοί της απόφασης αυτής και ο δημοτικός σύμβουλος Αγιάσου, άφαντος σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα και του χωρίου και του Δήμου, αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του χωριού. Η στάση τους στο τελευταίο, on line, μέσω τηλεδιάσκεψης Δημοτικό Συμβούλιο ήταν χαρακτηριστική. Το μικρόφωνο τους άνοιξε μόνο τη στιγμή της ψηφοφορίας για να πούνε ΝΑΙ.

Αλλά και η πρόεδρος του χωριού δεν πήγε πίσω. Είχε την απορία αν θα ψηφίσουν και οι ίδιοι σαν πρόεδροι κοινοτήτων. Ήθελε με την ψήφο της να δώσει το στίγμα της, ότι είναι εδώ, έτοιμη να βοηθήσει την κυβέρνηση και την Δημοτική αρχή να ψηφίσουν κάτι που σύσσωμος ο Λεσβιακός Λαός  θέλει να αποφύγει, ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΠΟΥΘΕΝΑ.

 Έπρεπε πάση θυσία να δώσει τα διαψευτήρια της στον Υπουργό που παρακολουθούσε… Αλλά αν ψήφιζε η ίδια θα έπρεπε να ψηφήσουν και οι υπόλοιποι πρόεδροι που «έκαφτι κώλους ντουν» οπότε απόμνι μη τ’ γλουχή.  Αυτά έχουμε να καταθέσουμε στον Αγιασώτικο Λαό.

Κυρίες και κύριοι του sυνδυασμού «Όλοι μαζί για την Αγιάσο», «φίλοι» όπως μας αποκαλέσατε στην τελευταία σας ανακοίνωση. Οι προσωπικές μας φιλικές σχέσης δεν χαλάνε, αλλά στον αγώνα μας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μια κοινωνία ίση, χωρίς διαχωρισμούς ανάλογα το χρώμα, την κοινωνική και οικονομική κατάσταση του καθενός, την χώρα προέλευση του, θα μας βρίσκεται πάντα απέναντί σας.

Επιμένουμε στην πάγια θέση μας. ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΜΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Η πάλη δεν πρέπει να στρέφεται ενάντια στους κατατρεγμένους πρόσφυγες & μετανάστες αλλά στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τέτοιες καταστάσεις.» #