«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο» βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι στην πικετοφορία του Π.Ε.Κ. στη Μυτιλήνη.

«Κάτω τα χέρια από το 8ωρο». Με αυτό το σύνθημα που αναγραφόταν στο πανό, διαδήλωσαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαίοι στην αγορά της Μυτιλήνης, το απόγευμα της Πέμπτης 13 Μάη 2021, μια μέρα μετά την παρουσίαση του αντεργατικού νομοσχεδίου – έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Στην αγορά της Μυτιλήνης, μοιράστηκε πλατιά η ανακοίνωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ενώ από την ντουντούκα ακουγόταν τα καίρια χτυπήματα του νομοσχεδίου.

Η μικροφωνική που είχε στηθεί από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, καλούσε τον κόσμο να είναι σε επαγρύπνηση και εγρήγορση, καλώντας τους να βάλουν φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης.

«Εμείς έχουμε την υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να τα παραδώσουμε αυτούσια στα παιδιά μας. εκπροσωπούμε το δίκιο των πολλών, της εργατικής τάξης. Εμείς παράγουμε τα κέρδη τους, εμείς είμαστε αυτοί που οικοδομούμε το μέλλον, εμείς είμαστε αυτοί που τραβάμε την κοινωνία μπροστά. Δεν θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας», τόνιζε ο εκφωνητής.

Τέλος, οι συγκεντρωμένοι δήλωναν πως θα είναι ετοιμοπόλεμοι να απαντήσουν και με Γενική Απεργία, αν και όποτε πάει στη Βουλή για επικύρωση, το νομοσχέδιο.#