Παλλεσβιακό συλλαλητήριο για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών καλεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Πέμπτη 20 Μάη 2021, στις 18:30 στην πλατεία Σαπφούς.

Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, μπροστά στις εξελίξεις και στους νέους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης Ν.Δ. για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, που είναι σε αντίθεση με το τι πραγματικά θέλει και έχει εκφράσει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Λέσβου, καλεί σε Παλλεσβιακό συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Μάη στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς με κύρια αιτήματα:

■ να μην δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο πάνω στο νησί, ούτε κλειστό-ούτε ανοιχτό

■ να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ και των άλλων Hot Spot

■ να μην μετατραπούν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών

■ να απεγκλωβιστούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες και να μεταφερθούν στην ενδοχώρα και από εκεί στις χώρες προορισμού τους.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί τα σωματεία-μέλη του, τους συνδικαλιστικούς, επαγγελματικούς, επιστημονικούς, αγροτικούς, πολιτιστικούς-αθλητικούς, γυναικείους, νεολαιίστικους και τοπικούς φορείς του νησιού μας να συμμετέχουν, ακόμα και να συνδιοργανώσουν το συλλαλητήριο με τα παραπάνω αιτήματα.

Είναι τώρα η ώρα να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το αίτημα «Ούτε στον Καρα Τεπέ, ούτε στη Βάστρια, ούτε και πουθενά Στρατόπεδα Συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά».#