Πρωτομαγιά 2021. Εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς τίμησαν τους νεκρούς της εργατικής τάξης.

Με καταθέσεις στεφάνων και σεμνές εκδηλώσεις, εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα, τίμησαν σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά και τους νεκρούς της εργατικής τάξης.

Η συμπλήρωση 135 χρόνων από την εργατική εξέγερση στο Σικάγο για το 8ωρο συνέπεσε με την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την κορυφαία κατάκτηση της εργατικής τάξης με την καθιέρωση 10ωρης εργασίας. Έστειλαν το μήνυμα ότι τώρα είναι η ώρα να δοθεί μαχητική, εργατική – λαϊκή απάντηση.

Οι εκδηλώσεις μετατράπηκαν σε βήμα καταγγελίας της προσπάθειας της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να καταργήσουν το 8ωρο που κατέκτησε με το αίμα της η εργατική τάξη. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την απεργία στις 6 Μάη, με την οποία θα τιμηθεί η Πρωτομαγιά αγωνιστικά και θα δοθεί μια πρώτη απάντηση στο αντεργατικό έκτρωμα.

 

Στη Μυτιλήνη, το Σάββατο 1 Μάη 2021, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, κατέθεσαν στεφάνια: το Παλλεσβιακό Εργατoϋπαλληλικό Κέντρο, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτιστικών – Τουριστικών Επαγγελμάτων, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, η βουλευτίνα Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα και η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ.#