Καλέσματα για την ΑΠΕΡΓΙΑ της 16η Ιούνη 2021. Συγκέντρωση 10:30 στην πλ. Σαπφούς.

Απεργία, Τετάρτη 16 Ιούνη 2021. Συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Σαπφούς.

Δεν υπάρχει βήμα πίσω για υποχώρηση! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Ο σχεδιασμός τους δεν θα περάσει!

Το νομοσχέδιο-έκτρωμα είναι για τα σκουπίδια. Ούτε διορθώνεται. Ούτε βελτιώνεται. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα!

Είναι η ώρα να ακουστεί δυνατά η φωνή μας ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας και τις διεκδικήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες και αγώνες!

Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω-κάτω! Να μην επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα!

Είναι χρέος σε μας και στα παιδιά μας, είναι για το παρόν και το μέλλον μας, για τη ζωή μας! Το χρωστάμε στις προηγούμενες γενιές εργατών που με θυσίες και αιματοβαμμένους αγώνες κατέκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να τα τελειώσουν! Σκλάβοι του 21 ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

Καλέσματα συμμετοχής στην Απεργία και την συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

16 Ιουνίου απεργούμε!

Έχουμε τη δύναμη! Το νομοσχέδιο-έκτρωμα θα πάει στα σκουπίδια!

Όλοι/ες στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στις 10.30 στην πλατεία Σαπφούς

Απευθύνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους εργαζόμενους σε όλο το νησί, που προσπέρασαν τις “νουθεσίες’’ της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και τις προσπάθειες να καλλωπίσουν ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοσχέδιο και να το παρουσιάσουν ως κάτι σύγχρονο. Με την συμμετοχή τους στην απεργία στις 10 Ιουνίου, έστειλαν μήνυμα καταδίκης του αντεργατικού νομοσχεδίου- έκτρωμα και απαίτησαν την άμεση απόσυρσή του!

Όσο και να προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 10 Ιούνη, οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι δεν μασάνε! Η μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση στις 10 Ιουνίου, ήταν η απάντησή μας στα σχέδιά τους να μας μετατρέψουν σε σκλάβους του 21ου αιώνα!

Το νομοσχέδιο είναι αντεργατικό από την πρώτη μέχρι την τελευταία του γραμμή, απορρίπτεται, είναι για τα σκουπίδια!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Συμμετέχουμε αποφασιστικά στην απεργία στις 16 Ιουνίου, για να μην περάσει το νομοσχέδιο, να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο όλων των προηγούμενων ετών, για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σύγχρονα δικαιώματα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ – ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

16/6 ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που απήργησαν μαζικά δείχνοντας ότι η νέα γενιά διεκδικεί μόνιμη δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Χαιρετίζουμε όλους και όλες που συμμετείχαν μαζικά στην πανεργατική απεργία 10/6/2021 ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα και τη συλλογική δράση. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια του αγώνα, για να μη ζήσουμε σαν σκλάβοι στον 21ο αιώνα.

Χαιρετίζουμε τους απεργούς συναδέλφους αναπληρωτές που συμμετείχαν στο τεράστιο απεργιακό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στη μαζική συγκέντρωση και πορεία στη Μυτιλήνη (Πλατεία Σαπφούς), στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Γιάννενα και δεκάδες ακόμα πόλεις σε όλη την Ελλάδα! Ήταν η μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων! Ανάσα στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως αξίζει στον 21ο αιώνα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι σαν σκλάβοι.

Το μήνυμα της απεργίας ήταν ξεκάθαρο:

Το νομοσχέδιο έκτρωμα δε διορθώνεται. Να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί!

Ο «φρέσκος αέρας», η ελπίδα για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους βρίσκεται στον δικό τους αγώνα. Όχι στα παζάρια για τα δήθεν «θετικά σημεία» του νομοσχεδίου και για τους «όρους» του Μεσαίωνα. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις δίνει τον τόνο της κλιμάκωσης των επόμενων ημερών. Ακόμα πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα δυναμώνουμε το απεργιακό ποτάμι!

Η κυβέρνηση φέρνει το ν/σχ – τερατούργημα στη Βουλή τη Δευτέρα 14/6 και προετοιμάζεται να το ψηφίσει την Τετάρτη 16/6! Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη, μαζί με άλλους εργαζόμενους, να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το τερατούργημά τους!

….Σε μια περίοδο ΠΟΥ…:::

…Αντί να κάνουν προσλήψεις και μαζικούς μόνιμους διορισμούς…

…Αντί να μονιμοποιήσουν… τους «μόνιμους» αναπληρωτές…

…Προαναγγέλλουν Συγχωνεύσεις!!

Κλιμακώνουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 16/6.

Με κάθε τρόπο θα βρεθούμε στο δρόμο!

Όλοι και όλες στον Αγώνα!

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Συνεχίζοντας από την προηγούμενη επιτυχημένη απεργία δηλώνουμε ξανά ότι το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, ένα νομοσχέδιο που έρχεται για να μας γυρίσει στον εργασιακό μεσαίωνα δεν το θέλουμε .

Το σωματείο μας βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα όλο αυτό τον καιρό ,έτσι και τώρα μετά από απόφαση καλούμε στην απεργία του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη στις 16/06/2021 στης 10:30 στην συγκέντρωση του στην πλατεία Σαπφούς .

Τώρα είναι η ώρα να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά! το νομοθετικό έκτρωμα δεν διορθώνεται, Πετιέται στα σκουπίδια.

Αυτά είναι τα 6 πιο σημαντικά μέτρα της κυβέρνησης που μας αγγίζουν όλους είναι:

  • 10 ΩΣ 13 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΩΣ 78 ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

  • ΩΣ 150 ΩΡΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑ ΜΕ 20% ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ

  • ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

  • ΝΕΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Συνδικάτο επισιτισμού-τουρισμού θα προχωρήσει στην απεργία προβάλλοντας επιπλέον το διεκδικητικό πλαίσιο του κλάδου για ασφαλή επιστροφή στην εργασία με όλα τα δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις και εισόδημα αξιοπρέπειας.

Τώρα είναι η στιγμή να αγωνιστούμε ,το σχέδιο τους να μην περάσει οργανωνόμαστε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, σύγχρονοι ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΕΝ θα γίνουμε!

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔIΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

«Συνεχίζουμε τον αγώνα δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Στους μεροκαματιαρήδες, στους ανθρώπους του μόχθου για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των εντολέων της. Θα συνεχίσουμε ενωμένοι απέναντι στον κοινό αντίπαλο, που έχει εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια μια αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική.

Θα συνεχίσουμε μέχρι αυτό το νομοσχέδιο να αποσυρθεί και να μπει για πάντα στο γύψο.

Όλοι και όλες την Τετάρτη 16 Ιούνη στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.»

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

Κήρυξη 24ωρης Απεργίας στις 16 Ιουνίου 2021

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις-Αποφάσεις Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων, μετατρέπει τη Στάση Εργασίας της 16ης Ιουνίου 2021 σε 24ωρη Απεργία την ίδια ημέρα, για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην Απεργία όσο και στη Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Μυτιλήνη, στην Πλατεία Σαπφούς, στις 10:30 π.μ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ,

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!

ΤΟ ΝΤ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 16 Ιουνίου 2021.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις –αποφάσεις Ομοσπονδιών και Νομαρχιακών Τμημάτων, μετατρέπει τη Στάση Εργασίας της 16ης Ιουνίου σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, για να μην ψηφιστεί το αντεργατικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του κ. Χατζηδάκη.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην Απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά την απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου Τομέα, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. της Λέσβου να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10:30 π.μ. στην Πλατεία Σαπφούς.#