To KKE θα φέρει το θέμα της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών στη Βουλή. Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στα Λουτρά.

Περιοδεία στην κοινότητα των Λουτρών στη Λέσβο πραγματοποίησε τη Δευτέρα κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτίνα του Κόμματος. Μαζί της ήταν ο Στρατής Κόμβος, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μυτιλήνης και γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

Κάλεσαν τους κατοίκους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση 10 Ιούνη στην πλατεία Σαπφούς, για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο και βάζει φρένο στο απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον Βασίλη Μαμώλη, πρόεδρο της κοινότητας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην καταστροφή του ελαιόκαρπου στην περιοχή των Λουτρών, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας της ελιάς. «Άλλη μια χρονιά χαμένη για τους ελαιοπαραγωγούς. Είναι η δεύτερη κατά σειρά», τόνισε ο πρόεδρος και ο ΕΛΓΑ δεν δέχεται να αποζημιώσει τους αγρότες.

Η Μ. Κομνηνάκα τόνισε ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή, θα ζητήσει την αποζημίωση όλων των ελαιοπαραγωγών στο 100% από τον ΕΛΓΑ και για κάθε αιτία που μπορεί να πλήξει την παραγωγή και επίσης ότι πρέπει επιτέλους να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις πραγματικές, σημερινές ανάγκες των αγροτών. Αλλά, όπως ανάφερε στη συνέχεια, οι αγρότες πρέπει να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους οργανωμένα, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου. #