Το μήνυμα του 30ού Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ: Ο ελληνικός και τουρκικός λαός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Κοινός εχθρός είναι ο καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον.

Από τη Μυτιλήνη, λοιπόν, των πλούσιων αγωνιστικών παραδόσεων, των μεγάλων εργατικών και λαϊκών αγώνων που διδάσκουν ότι ο λαός μεγαλούργησε, νίκησε εχθρούς που φάνταζαν ανίκητοι και έγραψε Ιστορία όταν οργανώθηκε και πάλεψε για τα δικά του συμφέροντα, όταν συστρατεύτηκε με τους κομμουνιστές, χιλιάδες νέοι, μαζί με τους συντρόφους από την Τουρκία, στέλνουν μήνυμα πως «κοινός εχθρός είναι ο καπιταλισμός!».

Πως ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Αντίθετα, είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν στην καθημερινή πάλη απέναντι στις συνέπειες της βάρβαρης καπιταλιστικής εξουσίας σε κάθε πλευρά της ζωής.

Γιατί σε κάθε χώρα υπάρχουν «δύο πατρίδες», η πατρίδα του κεφαλαίου και η πατρίδα της εργατικής τάξης και των παιδιών της, και όπως έγραφε ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Ναζίμ Χικμέτ «υπάρχουν δύο Ελλάδες και δύο Τουρκίες».

Γιατί και στις δύο πλευρές του Αιγαίου τα όνειρα της νέας γενιάς δεν χωράνε στον στενό κορσέ της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που τους τα στερεί.

Γιατί στον 21ο αιώνα το σύγχρονο και νέο δεν είναι η ανασφάλεια, η εργασιακή ζούγκλα, η ανεργία, η αδικία, οι χιλιάδες νεκροί στα εμπορευματοποιημένα συστήματα Υγείας, η προσφυγιά και οι σάπιες ιδέες του σάπιου συστήματος, για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους μια χούφτα παράσιτα – καπιταλιστές.

Αλλά να απολαμβάνουν οι νέοι όλες τις μεγάλες δυνατότητες της σύγχρονης εποχής και της τεχνολογικής έκρηξης.

Από τη Μυτιλήνη λοιπόν, οι χιλιάδες κατασκηνωτές από Ελλάδα και Τουρκία στέλνουν μήνυμα: Το μέλλον δεν είναι η καπιταλιστική βαρβαρότητα που τους ετοιμάζουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, κυβερνήσεις, οι καπιταλιστές. Το μέλλον τους δεν είναι ο κόσμος της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της προσφυγιάς και του ρατσισμού.

Το δικό τους μέλλον είναι ο σοσιαλισμός, η κοινωνία της ειρήνης και της ευημερίας των λαών, της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας. #