ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ – Οι κομμουνιστές είναι σταθερά στο πλευρό εργαζομένων και βιοπαλαιστών.

Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση του ΚΚΕ στη Λέσβο. Επικεφαλής των κλιμακίων ήταν ο Κώστας Ρήγας, γραμματέας της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ και η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτίνα Λέσβου του ΚΚΕ.

♦ Το Σάββατο, 4 Σεπτέμβρη 2021, πραγματοποιήθηκε περιοδεία στους κατοίκους και τους αυτοαπασχολούμενους του Πλωμαρίου.

♦ Την Κυριακή 5 Σεπτέμβρη στην Αγιάσο.

♦ Τη Δευτέρα, 6 Σεπτέμβρη 2021, πραγματοποιήθηκε περιοδεία στην Αστυνομική Διεύθυνση Μυτιλήνης, συνάντηση με τη διοίκηση, καθώς και με εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων Αστυνομικών.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε περιοδεία στην Πυροσβεστική, όπου η βουλευτίνα του ΚΚΕ συνομίλησε με το προσωπικό, τη διοίκηση και με εκπροσώπους της Ένωσης Πυροσβεστών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στις συζητήσεις αποτυπώθηκε η συσσωρευμένη αγανάκτηση κατοίκων και εργαζομένων για τη χειραφέτηση των όρων ζωής και επιβίωσης, η διαρκής συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος από την εκτίναξη της ακρίβειας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική των ως τώρα κυβερνήσεων και που σταθερά υλοποιεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, και με τους πρόσφατα ψηφισμένους νόμους για το εργασιακό και την επικουρική ασφάλιση.

Παρά το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση εκφράστηκε ανησυχία για το προσφυγικό και τη δρομολογημένη κατασκευή νέας υπερδομής στη θέση Βάστρια.

Απασχόλησαν ζητήματα των πυρκαγιών αλλά και των ελλείψεων σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο από την πανδημία.

Αναδείχτηκαν οι ελλείψεις σε μέσα, τα εξαντλητικά ωράρια και οι αυξημένες αρμοδιότητες, συχνά και εκτός αντικειμένου, που έχουν οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών.

Η βουλευτίνα του ΚΚΕ τόνισε, ότι οι κομμουνιστές είναι σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών, βρέθηκαν στα πύρινα μέτωπα, πρωτοστατούν στις διεκδικήσεις πυρόπληκτων, υγειονομικών, εργαζομένων και κατοίκων μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο.

Κάλεσε σε πλατιά συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, για να δυναμώσει η ραχοκοκαλιά του λαϊκού κινήματος, ώστε να μη «βρεθούμε ανέτοιμοι μπροστά στα επικίνδυνα σχέδια που ετοιμάζουν κυβέρνηση – ΕΕ – επιχειρηματικοί όμιλοι».#