Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καλεί σε αγωνιστική «υποδοχή» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Κυριακή 7 Νοέμβρη, στις 4 το απόγευμα, στην πλατεία του ΙΚΑ Μυτιλήνης απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, στους Αγροτικούς Συλλόγους και όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νησιού ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Λιβανού.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, «ο υπουργός έρχεται να διαφημίσει τη “νέα” αναθεώρηση της ΚΑΠ. Στην ουσία έρχεται για να ΚΑΠελώσει τα προβλήματα και τις όποιες αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου που δημιουργεί η ίδια αντιαγροτική πολιτική τους.

Μια βόλτα στα χωριά της υπαίθρου, βλέποντας τον μαρασμό της και τις άδειες καρέκλες των καφενείων, θα τον πείσει για αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι θέλουμε τώρα απάντηση για το τι προτίθεται να κάνει ο υπουργός με το πάγιο αίτημά μας για κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, που να μας εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση.

  • Τι θα κάνει για την πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής, αφού η εξαγγελία για μείωση του ΦΠΑ στο 6% είναι κοροϊδία, τη στιγμή που οι ζωοτροφές, τα λιπάσματα και όλα τα αγροεφόδια έχουν άνοδο το τελευταίο διάστημα από 30% – 50%.

  • Τι θα κάνει για την άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών μας που πλήττονται εδώ και τρία χρόνια απ’ την ακαρπία λόγω κλιματικών αλλαγών και ακραίων φυσικών φαινομένων.

  • Γιατί δεν παίρνει μέτρα πραγματικής προστασίας του αγροτικού εισοδήματος με αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, με αφορολόγητο πετρέλαιο, με μείωση του τιμολογίου του αγροτικού ρεύματος στο 50%.

  • Να πάρει μέτρα προστασίας απ’ την ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων που αισχροκερδούν στις πλάτες μας.

  • Για την άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

  • Να σταματήσει το πετσόκομμα των επιδοτήσεων.

  • Να επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς η αναλογία κατανομής των βοσκοτόπων που είχε δοθεί λόγω της νησιωτικότητας.

  • Να συνδεθεί η επιδότηση με την πραγματική παραγωγή».

Κάλεσμα συμμετοχής από το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο

Κάλεσμα συμμετοχής στο αγροτικό συλλαλητήριο απευθύνει το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο. Στο κάλεσμά του αναφέρει:

«Συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματα των αγροτών που χρόνο με τον χρόνο ξεκληρίζονται από τα χωράφια τους και στους κτηνοτρόφους που αφήνουν τα κοπάδια τους.

Έχουν τεράστιες ευθύνες όσες κυβερνήσεις πέρασαν από τον τόπο, αφού όλες τους υλοποιούν τις εντολές της ΕΕ μέσα από τις πολυδιαφημισμένες ΚΑΠ.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν “χορτάσει” από υποσχέσεις και από μεγάλα λόγια όλα αυτά τα χρόνια.

Ξέρουν από πρώτο χέρι τα δήθεν οφέλη της ΚΑΠ, αφού καθημερινά σφίγγουν κι άλλο το ζωνάρι για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου την Κυριακή 7 Νοέμβρη, στις 4 το απόγευμα, στην πλατεία του ΙΚΑ, ώστε να κάνουμε πράξη το σύνθημα “Εργατιά – Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά“».