Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Βοστάνειο και μετέφερε το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης του ΚΚΕ σε χώρους Υγείας και Πρόνοιας, την Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2021 κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του Κόμματος, με επικεφαλής τον γραμματέα της Κώστα Ρήγα επισκέφθηκε το Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού. Στο κλιμάκιο του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγλαΐα Κυρίτση και Γιώργος Αμπαζής.

Το κλιμάκιο του Κόμματος συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Καμπούρη και περιόδευσε στις κλινικές. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου, σε μια περίοδο που τα κρούσματα έχουν εκτοξευτεί.

Από την πλευρά του ΚΚΕ παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Κόμματος και τον ρόλο που πρέπει να παίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, που πρέπει να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες με μόνιμο εξειδικευμένο ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό που να καλύπτει όλες τις ανάγκες του Ιδρύματος, με σύγχρονο εξοπλισμό δωρεάν για όσους έχουν ανάγκη των υπηρεσιών του.

Μετά την συνάντηση, το κλιμάκιο επισκέφτηκε τις κλινικές του Νοσοκομείου, μίλησε με τους εργαζόμενους και τους μοίρασε την ανακοίνωση με το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης για την υγεία και τη ζωή του λαού.

Τους παρότρυνε, δε, να συσπειρωθούν γύρω από τα σωματεία τους και να παλέψουν ώστε να δυναμώσει ο αγώνας, οι διεκδικήσεις να αντιστοιχηθούν με τις ανάγκες για την υγεία του λαού. Κανένας δεν θα πρέπει να αισθάνεται μόνος του αλλά οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναπτύξουν την αλληλεγγύη μεταξύ τους αλλά και με εργαζόμενους σε άλλους χώρους γιατί τελικά τα προβλήματα είναι κοινά, τονίστηκε.

To κλιμάκιο του ΚΚΕ έγινε αποδέκτης της αγανάκτησης των ασθενών του Νεφρολογικού τμήματος, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την έλλειψη επαρκούς ιατρικού προσωπικού. «Μας έχουν αφήσει με έναν γιατρό από τρεις που ήταν κάποτε. Υπάρχουν μέρες κατά την αιμοκάθαρση που δεν μπορεί να βρίσκεται μαζί μας γιατί βρίσκεται στην κλινική. Αυτό καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνο είναι και πόσο μεγάλη ανασφάλεια αισθανόμαστε. Κάντε κάτι. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση», ήταν μερικές από τις φράσεις που είπαν οι ασθενείς.#